TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пругата Битола-Кременица ќе стартува годинава

Вечер Прес - 31.03.2014

Реконструкцијата на пругата од Битола до село Кременица во близина на грчката граница, ќе почне во втората половина од оваа година. Според министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески, постапката ...

Изградбата на железничка пруга Битола – Клементица до крајот на годината

Сител - 31.03.2014

До крајот на годинава стартува изградбата на пругата од Битола до Кременица. Проект кој ќе биде ново железничко поврзување на Македонија во соседна Грција, вреден 20 милиони евра.

Реконструкција на пругата Битола-Кременица ќе почне годинава

Порта 3 - 01.04.2014

Реконструкцијата на пругата од Битола до село Кременица во близина на грчката граница, ќе почне во втората половина од оваа година. Според министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески, постапката ...

Годинава почнува обновата на пругата Битола-Кременица

Локално - 31.03.2014

Во втората половина од годинава се очекува да почнат градежни активности за обнова на железничката пруга Битола-Кременица, со изградба на крак до индустриската зона Жабени, најави денеска министерот ...

Пругата од Битола до грчка граница ќе почне да се гради годинава

Алфа - 31.03.2014

Пругата од Битола до Кременица, односно до грчката граница ќе почне да се гради до крајот на годинава. Компаниите веќе ги доставуваат понудите за надзор и наскоро ќе се дознае кој ќе ја врши ...

Годинава започнува обновата на пругата Битола- Кременица

МРТ - 31.03.2014

Во втората половина од годинава се очекува да почнат градежни активности за обнова на железничката пруга Битола-Кременица, со изградба на крак до индустриската зона Жабени, најави денеска министерот ...

Годинава почнува обновата на пругата Битола-Кременица

Утрински - 31.03.2014

Во втората половина од годинава се очекува да почнат градежни активности за обнова на железничката пруга Битола-Кременица, со изградба на крак до индустриската зона Жабени, најави денеска министерот ...

Најавена обнова на пругата Битола-Кременица

Телеграф - 31.03.2014

Јанакиески оцени дека изградбата на пругата е значајна за развој на регионот и за железничкото поврзување со Грција Во втората половина од годинава се очекува да почнат градежни активности за обнова ...

Ќе стартува обновата на пругата Битола-Кременица

Фактор - 31.03.2014

Градежни активности за обнова на железничката пруга Битола-Кременица се очекува да почнат во втората половина од годината,со изградба на крак до индустриската зона Жабени,најави денеска министерот за ...

Јанакиески: Започнува обновата на железницата Битола-Кременица, инвестиција вредна 20 милиони евра

Точка - 31.03.2014

Градежните работи за обнова на железничката пруга Битола-Кременица, со изградба на кракот до индустриската зона Жабени, ќе започнат во втората половина од годината, најави денеска министерот за ...

Јанакиески: Годинава почнува обновата на пругата Битола-Кременица

А1 On - 31.03.2014

Во втората половина од годинава се очекува да почнат градежни активности за обнова на железничката пруга Битола-Кременица, со изградба на крак до индустриската зона Жабени, најави денеска министерот ...

Јанакиески: Започнува обновата на железницата Битола- Кременица, инвестиција вредна 20 милиони евра

Нетпрес - 31.03.2014

Градежните работи за обнова на железничката пруга Битола- Кременица, со изградба на кракот до индустриската зона Жабени, ќе започнат во втората половина од годината, најави денеска министерот за ...

Годинава ќе стартува реконструкцијата на пругата Битола-Кременица

Press24 - 31.03.2014

Втората половина од годинава се очекува да започне реконструкцијата на пругата Битола-Кременица. Ова денеска го најави министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески.

Јанакиески: Годинава почнува обновата на пругата Битола-Кременица

Република - 31.03.2014

- Во втората половина од годинава се очекува да почнат градежни активности за обнова на железничката пруга Битола-Кременица, со изградба на крак до индустриската зона Жабени – најави денеска ...

Јанакиески: Реконструкцијата на пругата од Битола кон Грција ќе почне годинава

Курир - 31.03.2014

Во втората половина од годината се очекува да започнат градежните работи за реконструкција на пругата Битола-Кременица со крак кон индустриската зона Жебени, посочи министерот за транспорт и врски ...

Годинава ќе се реновира железничката пруга Битола - Клеменица

Канал5 - 31.03.2014

Во втората половина од годинава ќе стартуваат градежните работи на пругата Битола - Клеменица, а се предвидува и изградба на крак до индустриската зона Жабени, информира денеска министерот за ...

Јанакиевски: Ќе се реконструира пругата Битола – Кременица

Макфакс - 31.03.2014

Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески, истакна дека во втората половина на 2014 година планирана е реконструкција на пругата која железнички ја поврзува Македонија со Грција односно ...

Јанакиески: Годинава почнува обновата на пругата Битола-Кременица

Денешен - 31.03.2014

Во втората половина од годинава се очекува да почнат градежни активности за обнова на железничката пруга Битола-Кременица, со изградба на крак до индустриската зона Жабени, најави денеска министерот ...

Јанакиески: Годинава почнува обновата на пругата Битола-Кременица

Lider - 31.03.2014

Во втората половина од годинава се очекува да почнат градежни активности за обнова на железничката пруга Битола-Кременица, со изградба на крак до индустриската зона Жабени, најави денеска министерот ...