TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Протест против вандализмот врз споменикот

Канал5 - 17.11.2019

Неколку здруженија на децата бегалци од граѓанската војна во Грција денеска излегоа на мирен протест пред споменикот во паркот жена борец. Бараат заштита на споменикот од вандализми и ја повикаа власта да ги пронајде виновниците.

Бегалците од Егејска Македонија протестираа пред уништениот споменик за трагедијата во Скопје

Денешен - 17.11.2019

Денеска во паркот „Жена борец“ во центарот на Скопје се одржа мирен протест пред уништениот споменик на Децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија. Децата бегалци од Егејот се собраа во голем број пред вандализираниот споменик и ја повикаа власта ...

Децата бегалци протестираа пред уништениот споменик во „Жена борец“

Курир - 17.11.2019

Денеска во паркот „Жена борец“ во центарот на Скопје се одржа мирен протест пред уништениот споменик на Децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија. Децата бегалци од Егејот се собраа во голем број пред вандализираниот споменик и ја повикаа власта ...

Децата бегалци протестираа пред вандализираниот споменик во „Жена борец“

24Инфо - 17.11.2019

Денеска во паркот „Жена борец“ во центарот на Скопје се одржа мирен протест пред уништениот споменик на Децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија. Децата бегалци од Егејот се собраа во голем број пред вандализираниот споменик и ја повикаа власта ...