TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Референдумот – непотребна политичка авантура за која цехот ќе го платат граѓаните

Нова ТВ - 30.09.2022

Референдумите станаа политичка алатка за предизборен маркетинг – поинаку не може да се толкуваат последните потези на Левица и претходно на ВМРО-ДПМНЕ за поднесување иницијативи за референдум.

Четири години од референдумот за прифаќање на Договорот меѓу Македонија и Грција

ТВ21 - 30.09.2022

На денешен ден 30. септември во 2018 година се одржа референдум со прашање: „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција?“. Одлуката на референдумот не беше усвоена, поради тоа што не ...

Со референдум против загарантираните лични и колективни слободи на луѓето

Frontline - 30.09.2022

Пишува: НЕНАД ЈОВАНОВИЌ Тие се плашат ако во оваа земја човекот биде човек: пристоен, нормален и релативно среќен. Тие се плашат ако Бугарите ги ставиме во Уставот, а покрај нив ги ставиме и Црногорците и Хрватите. Се плашат, умираат од страв.

ЛО Левица Охрид со иницијатива за референдум

OhridNews - 29.09.2022

Локалниот огранок на Левица во Охрид денес поднесе иницијатива за референдум до Државната изборна комисија во Струга. Додаваат дека граѓаните на Охрид може да ја поддржат иницијативата за референдум секој ден од 8:30 до 16:30 часот, во просториите ...

Нов обид за референдум

Н.Македонија - 29.09.2022

Левица ја поднесе предлог-иницијативата за референдум до ДИК и најави собирање 150 илјади потписи како поткрепа. Референдумското прашање по кое треба да се изјаснат граѓаните е „Дали сте за продолжување на преговорите со ЕУ со прифаќање на ...

Референдумот на Левица „битка под маса“ за прибирање поголемо гласачко тело или сериозно спроведување на ...

Локално - 29.09.2022

Левица ја поднесе иницијативата за референдум до ДИК, најавуваjќи собирање на 150 илјади потписи притоа потенцирајќи дека не очекуваат „сопки“ во Собранието.Референдумското прашање велат дека го следи примерот од Преспанскиот договор кое гласи: ...

Четири години од референдумот за прифаќање на Договорот меѓу Македонија и Грција

4NEWS - 30.09.2022

На денешен ден 30. септември во 2018 година се одржа референдум со прашање: „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција?“. Одлуката на референдумот не беше усвоена, поради тоа што не ...