TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Николовски: Што ќе правиме, ќе правиме, автопатот Кичево – Охрид ќе биде готов до крајот на 2026 година

Телма - 10.07.2024

Потрошени милиони и неколку пролонгирани рокови, но нов автопат од Кичево до Охрид нема. Последниот законски рок во кој треба да биде готов е крајот на 2026 година. На делницата се појавија низа проблеми, а допрва треба да се прави и дислокација на ...

Автопатот Кичево – Охрид ќе е готов до крајот на 2026-та: Николоски со план за одблокирање на инфраструктурните проекти

Lider - 10.07.2024

Министерот за транспорт и врски, Александар Николоски најавува откочување на работата на автопатот Кичево – Охрид. Освен тоа, тој е со јасен план за одблокирање на крупните инфраструктурни проекти.

Што ќе правиме-ќе правиме, до крајот на 2026 година Кичево-Охрид ќе биде завршен, ветува Николоски за патот кој се ...

Макфакс - 10.07.2024

Автопатот Кичево – Охрид ќе биде целосно функционален до крајот на 2026 година, уверува министерот за транспорт и врски Александар Николоски и најавува негово откочување. Крајот на 2026 година е рокот кој го утврди техничката Влада на чело со Талат ...

Не се само косините: На трасата на автопатот Кичево-Охрид имало бензински станици кои не биле дислоцирани

Фокус - 10.07.2024

Министерството за транспорт и врски детектира многу проблеми на автопатот во изградба Кичево-Охрид, но министерот Александар Николовски вети дека ќе се вложат сите сили тој да биде завршен во 2026 година како што е напишано во програмата на неговата ...

Николоски најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и завршување до крајот на 2026 година

Н.Македонија - 10.07.2024

Министерот за транспорт и врски Александар Николоски денеска најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и почеток на градба на автопатот од Кичево до Букојчани. Очекува за скоро време да биде завршен и патот од Прилеп до Градско, како и ...

Николоски: Приоритет е домашните компании да работат на изградба на инфраструктурата во Македонија

Скопје1 - 10.07.2024

Моја заложба број еден ќе биде средствата кои што Македонија ги инвестира во инфраструктура да остануваат во Македонија, да работат домашни компании, да се вработуваат луѓе од државата но уште повеќе знаењето на градежниците да останува тука и да се ...

Николоски: Како ќе правиме ќе правиме, автопатот Кичeво-Охрид ќе го завршиме до крај на 2026 година

Скопје1 - 10.07.2024

Ветувањето кое што го дадовме дека до крајот на 2026 година дека ќе има функционален автопат Кичево-Охрид, ќе го реализираме. Како ќе правиме ќе правиме, автопатот Кичeво-Охрид ќе го завршиме до крај на 2026 година, истакна министерот Николоски на ...

Николоски најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и завршување до крајот на 2026 година

365 - 10.07.2024

Министерот за транспорт и врски Александар Николоски денеска најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и почеток на градба на автопатот од Кичево до Букојчани. Очекува за скоро време да биде завршен и патот од Прилеп до Градско, како и ...

НИКОЛОСКИ: Ветивме и ја откочуваме работата на автопатот од Кичево кон Охрид, кој до 2026 година ќе биде пуштен во ...

Денешен - 10.07.2024

Министерот за транспорт Александар Николоски денеска најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и почеток на градба на автопатот од Кичево до Букојчани. Очекува за скоро време да биде завршен и патот од Прилеп до Градско, како и ...

Автопатот Кичево-Охрид да биде готов до 2026 година, новата власт ветува откочување на работите

А1 On - 10.07.2024

Министерот за транспорт и врски Александар Николоски денеска најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и почеток на градба на автопатот од Кичево до Букојчани. Очекува за скоро време да биде завршен и патот од Прилеп до Градско, како и ...

Николоски најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и завршување до крајот на 2026 година

Zoom - 10.07.2024

Министерот за транспорт Александар Николоски денеска најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и почеток на градба на автопатот од Кичево до Букојчани. Очекува за скоро време да биде завршен и патот од Прилеп до Градско, како и ...

Николоски: Ќе преместуваме и бензински пумпи, автопат до Охрид мора да има во 2026 година

МКД - 10.07.2024

Изјави на министгерот за транспорт Министерот за транспорт Александар Николоски денеска најави дека ќе биде обновена работата на автопатот Кичево-Охрид и почеток на градба на автопатот од Кичево до Букојчани.

Николоски: Приоритет е домашните компании да работат на изградба на инфраструктурата во Македонија

Опсервер - 10.07.2024

Моја заложба број еден ќе биде средствата кои што Македонија ги инвестира во инфраструктура да остануваат во Македонија, да работат домашни компании, да се вработуваат луѓе од државата но уште повеќе знаењето на градежниците да останува тука и да се ...

Николоски најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и завршување до крајот на 2026 година

OhridNews - 10.07.2024

Министерот за транспорт Александар Николоски денеска најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и почеток на градба на автопатот од Кичево до Букојчани. Очекува за скоро време да биде завршен и патот од Прилеп до Градско, како и ...

Николоски: Како ќе правиме ќе правиме, автопатот Кичeво- Охрид ќе го завршиме до крај на 2026 година

Курир - 10.07.2024

Ветувањето кое што го дадовме дека до крајот на 2026 година дека ќе има функционален автопат Кичево-Охрид, ќе го реализираме. Како ќе правиме ќе правиме, автопатот Кичeво-Охрид ќе го завршиме до крај на 2026 година, истакна министерот за транспорт ...

Николоски: Како ќе правиме ќе правиме, автопатот Кичeво-Охрид ќе го завршиме до крај на 2026 година.

Опсервер - 10.07.2024

Ветувањето кое што го дадовме дека до крајот на 2026 година дека ќе има функционален автопат Кичево-Охрид, ќе го реализираме. Како ќе правиме ќе правиме, автопатот Кичeво-Охрид ќе го завршиме до крај на 2026 година, истакна министерот Николоски на ...

Што ќе правиме-ќе правиме, до крајот на 2026 година Кичево-Охрид ќе биде завршен, ветува Николоски за патот кој се ...

Опсервер - 10.07.2024

Автопатот Кичево – Охрид ќе биде целосно функционален до крајот на 2026 година, уверува министерот за транспорт и врски Александар Николоски и најавува негово откочување. Крајот на 2026 година е рокот кој го утврди техничката Влада на чело со Талат ...

Николоски: Без оглед на предизвиците, автопатот Кичево-Охрид ќе биде завршен до крајот на 2026 година

Скопје инфо - 10.07.2024

Ветувањето кое што го дадовме дека до крајот на 2026 година дека ќе има функционален автопат Кичево-Охрид, ќе го реализираме. Како ќе правиме ќе правиме, автопатот Кичeво-Охрид ќе го завршиме до крај на 2026 година, истакна министерот за транспорт ...

Што ќе правиме-ќе правиме, до крајот на 2026 година Кичево-Охрид ќе биде завршен, ветува Николоски за патот кој се ...

MTM - 10.07.2024

Автопатот Кичево – Охрид ќе биде целосно функционален до крајот на 2026 година, уверува министерот за транспорт и врски Александар Николоски и најавува негово откочување. Крајот на 2026 година е рокот кој го утврди техничката Влада на чело со Талат ...

Николоски: Што ќе правиме-ќе правиме, до крајот на 2026 година Кичево-Охрид ќе биде завршен

Денар - 10.07.2024

Автопатот Кичево – Охрид ќе биде целосно функционален до крајот на 2026 година, уверува министерот за транспорт и врски Александар Николоски и најавува негово откочување. Крајот на 2026 година е рокот кој го утврди техничката Влада на чело со Талат ...

Автопатот Кичево-Охрид ќе биде функционален до крај на 2026

Република - 10.07.2024

Министерот за транспорт Александар Николоски денеска најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и почеток на градба на автопатот од Кичево до Букојчани. Очекува за скоро време да биде завршен и патот од Прилеп до Градско, како и ...

НА ТРАСАТА НА АВТОПАТОТ КИЧЕВО – ОХРИД СЕ ПРЕПРЕЧИЛЕ И БЕНЗИНСКИ ПУМПИ Николоски ќе прави што ќе прави, ама автопатот ...

+инфо - 10.07.2024

Според деканот на Градежниот факултет, Горан Марковски, она што се случува со автопатот Охрид-Кичево покажува дека проектирањето на сериозни инфраструктурни проекти особено линиски инфраструктурни проекти заслужува многу поголемо внимание и подолг ...

Што ќе правиме-ќе правиме, до крајот на 2026 година Кичево-Охрид ќе биде завршен, ветува Николоски за патот кој се ...

Точка - 10.07.2024

Автопатот Кичево – Охрид ќе биде целосно функционален до крајот на 2026 година, уверува министерот за транспорт и врски Александар Николоски и најавува негово откочување. Крајот на 2026 година е рокот кој го утврди техничката Влада на чело со Талат ...

Николоски: Автопат до Охрид мора да има во 2026 година

Алсат-М - 10.07.2024

Министерот за транспорт Александар Николоски денеска најави дека ќе биде обновена работата на автопатот Кичево-Охрид и почеток на градба на автопатот од Кичево до Букојчани. Тој рече дека има многу проблеми, ќе мора и бензински пумпи да се поместат ...

До крајот на 2026 година автопатот Кичево-Охрид ќе биде завршен, ветува Николоски

Кајгана - 10.07.2024

Автопатот Кичево – Охрид ќе биде целосно функционален до крајот на 2026 година, уверува министерот за транспорт и врски Александар Николоски и најавува негово откочување. Крајот на 2026 година е рокот кој го утврди техничката Влада на чело со Талат ...

Николоски вети завршување на автопатот Кичeво- Охрид до крајот на 2026 година

Нетпрес - 10.07.2024

Ветувањето кое што го дадовме дека до крајот на 2026 година дека ќе има функционален автопат Кичево-Охрид, ќе го реализираме. Како ќе правиме ќе правиме, автопатот Кичeво-Охрид ќе го завршиме до крај на 2026 година, истакна министерот за транспорт ...

Автопатот Кичево – Охрид ќе биде готов до крајот на 2026 година и покрај тоа што таму има бројни проблеми, вели ...

360 степени - 10.07.2024

„Во однос на изградбата на автопатот Охрид – Кичево има бројни проблеми. Ние ги детектираме во моментов. Дел се поврзани со експропријација, со проектирање на косини, со објекти коишто се на самата траса, пред се бензински пумпи коишто треба да се ...

Од крајот на 2026-та ќе се возиме по автопатот Кичево-Охрид

PressingTV - 10.07.2024

Министерот за транспорт Александар Николоски денеска најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и почеток на градба на автопатот од Кичево до Букојчани. Очекува за скоро време да биде завршен и патот од Прилеп до Градско, како и ...

Николоски: Како ќе правиме ќе правиме, автопатот Кичeво-Охрид ќе го завршиме до крај на 2026 година.

MakPress - 10.07.2024

Министерот за транспорт Александар Николоски денеска најави откочување на работата на автопатот Кичево-Охрид и почеток на градба на автопатот од Кичево до Букојчани. Очекува за скоро време да биде завршен и патот од Прилеп до Градско, како и ...