TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

РЕПОРТАЖА: Тирана, булеварот „Маченици на нацијата“ и тоталитарната архитектура

Build - 13.03.2018

Главниот град на Република Албанија е еден од најзанимливите метрополи на територијата на Балканот, но и воопшто на европско тло. Неговиот урбан развој е проткаен со влијанија од соседните балкански земји, Отоманската Империја, Италија, Советскиот ...

Зошто не треба да го заштитиме „Скопје 2014“?

Порта 3 - 12.03.2018

Душанка Шуловиќ дипломирала на Архитектонскиот факултет во Скопје во 1964 година. Работела како проектант и урбанист во: - Републички завод за урбанизам – Скопје, - Завод за урбанизам – Битола, - Дирекција за просторно планирање на ...