TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во 13 градинки досега воведена втора смена, 20 работат и во саботите

Алсат-М - 06.09.2017

Во 13 градинки е воведена втора смена, а 20 работат во саботите. Бројот ќе се зголемува како што ќе се овозможуваат услови и како што ќе се екипираат градинките, информира денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

Царовска: Државата ќе ја врати грижата за граѓаните

Нова ТВ - 06.09.2017

Од октомври 130.000 работници ќе добијат повисока плата, а за 76 илјади Владата ќе обезбеди над 547 милиони денари поддршка. Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во отчетот за сработеното во првите 100 дена на новата Влада ги ...

Царовска: Ќе продолжиме со зголемување на пензиите согласно растот на платите и трошоците за живот

Вечер Прес - 06.09.2017

Пензискиот систем е стабилен, а за него се обезбедени финансиски средства од Буџетот на РМ. Пензиите ќе си течат регуларно без да има никаков застој, информираше денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска одговарајќи на ...

Во 13 градинки досега воведена втора смена, 20 работат и во саботите

Канал5 - 06.09.2017

Во 13 градинки е воведена втора смена, а 20 работат во саботите. Бројот ќе се зголемува како што ќе се овозможуваат услови и како што ќе се екипираат градинките, информира денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

Царовска: Градиме хуман, праведен и ефикасен систем за социјална заштита...

Н.Македонија - 06.09.2017

Царовска: Градиме хуман, праведен и ефикасен систем за социјална заштита Од октомври 130.000 работници ќе добијат повисока плата, а за 76 илјади Владата ќе обезбеди над 547 милиони денари поддршка.

Царовска: Ќе продолжиме со зголемување на пензиите согласно растот на платите и трошоците за живот

Канал5 - 06.09.2017

Пензискиот систем е стабилен, а за него се обезбедени финансиски средства од Буџетот на РМ. Пензиите ќе си течат регуларно без да има никаков застој, информираше денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска одговарајќи на ...

Во 13 градинки досега воведена втора смена, 20 работат и во саботите...

Н.Македонија - 06.09.2017

Во 13 градинки досега воведена втора смена, 20 работат и во саботите Во 13 градинки е воведена втора смена, а 20 работат во саботите. Бројот ќе се зголемува како што ќе се овозможуваат услови и како што ќе се екипираат градинките, информира денеска ...

Царовска: Од октомври 130.000 работници ќе добијат повисока плата

Либертас - 06.09.2017

Од октомври 130.000 работници ќе добијат повисока плата, а за 76 илјади Владата ќе обезбеди над 547 милиони денари поддршка. За оваа денеска информираше министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во отчетот за сработеното во првите 100 ...

Царовска: Ќе продолжиме со зголемување на пензиите согласно растот на платите и трошоците за живот

А1 On - 06.09.2017

Пензискиот систем е стабилен, а за него се обезбедени финансиски средства од Буџетот на РМ. Пензиите ќе си течат регуларно без да има никаков застој, информираше денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска одговарајќи на ...

Во 13 градинки досега воведена втора смена, 20 работат и во саботите

А1 On - 06.09.2017

Во 13 градинки е воведена втора смена, а 20 работат во саботите. Бројот ќе се зголемува како што ќе се овозможуваат услови и како што ќе се екипираат градинките, информира денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

Царовска: Градиме хуман, праведен и ефикасен систем за социјална заштита

Канал5 - 06.09.2017

Од октомври 130.000 работници ќе добијат повисока плата, а за 76 илјади Владата ќе обезбеди над 547 милиони денари поддршка. За оваа денеска информираше министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во отчетот за сработеното во првите 100 ...

Царовска: Ќе продолжиме со зголемување на пензиите согласно растот на платите и трошоците за живот

Сител - 06.09.2017

Пензискиот систем е стабилен, а за него се обезбедени финансиски средства од Буџетот на РМ. Пензиите ќе си течат регуларно без да има никаков застој, информираше денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска одговарајќи на ...

Во 13 градинки досега воведена втора смена, 20 работат и во саботите

Сител - 06.09.2017

Во 13 градинки е воведена втора смена, а 20 работат во саботите. Бројот ќе се зголемува како што ќе се овозможуваат услови и како што ќе се екипираат градинките, информира денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

Царовска: Градиме хуман, праведен и ефикасен систем за социјална заштита

А1 On - 06.09.2017

Од октомври 130.000 работници ќе добијат повисока плата, а за 76 илјади Владата ќе обезбеди над 547 милиони денари поддршка. За оваа денеска информираше министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во отчетот за сработеното во првите 100 ...

Во 13 градинки досега воведена втора смена, 20 работат и во саботите

Либертас - 06.09.2017

Во 13 градинки е воведена втора смена, а 20 работат во саботите. Бројот ќе се зголемува како што ќе се овозможуваат услови и како што ќе се екипираат градинките, информира денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

Царовска: Градиме хуман, праведен и ефикасен систем за социјална заштита

Сител - 06.09.2017

Од октомври 130.000 работници ќе добијат повисока плата, а за 76 илјади Владата ќе обезбеди над 547 милиони денари поддршка. За оваа денеска информираше министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во отчетот за сработеното во првите 100 ...

Во 13 градинки досега воведена втора смена, 20 работат и во саботите

+инфо - 06.09.2017

Бројот ќе се зголемува како што ќе се овозможуваат услови и како што ќе се екипираат градинките. Во 13 градинки е воведена втора смена, а 20 работат во саботите. Бројот ќе се зголемува како што ќе се овозможуваат услови и како што ќе се екипираат ...

Царовска: “Ќе продолжам да работам на тоа Македонија да стане социјална држава, а министерството вистински граѓански ...

Фактор - 06.09.2017

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска по повод 100 дена Влада ја информираше јавноста за законите, мерките и решенија на коишто се посвети во изминатиот период, а кои беа со цел да донесат реален бенефит и финансиска поддршка за ...