TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Седумдесет години прилепски театар, се обезбедува документацијата за доградба на Домот на културата за потребите на ...

А1 On - 18.02.2020

Со премиерата на комедијата „Лажговци“ во режија на Коле Ангеловски, синоќа на матичната сцена, Прилепскиот народен театар „Војдан Чернодрински“ го одбележа 70-годишното постоење. Публиката со овации за ансамблот и за премиерата го честиташе ...

70 години театар Војдан Чернодрински

Тера - 17.02.2020

Со премиерната изведба на претставата „ Лажговци“ во режија на Коле Ангеловски, од понеделник 17 февруари започнува одбележувањето на 70 години од формирањето на театарот „Војдан Чернодрински“.

Му славиме јубилеј на театар што не постои

Н.Македонија - 17.02.2020

Седумдесет години прилепски театар „Војдан Чернодрински“ Со премиерата на претставата „Лажговци“ во режија на Коле Ангеловски и со манифестацијата „Недела на театарот“, во која ќе се изведат неколку претстави од тековниот репертоар од денеска до 23.

Претставата „Лажговци“ премиерно за 70 години театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп

Н.Македонија - 17.02.2020

Со премиерата на претставата „Лажговци“ во режија на Коле Ангеловски вечерва од 19.30 часот , театарот „Војдан Чернодрински“ – Прилеп ги започнува активностите за одбележување на јубилејот 70 години од постоењето.

ЈУБИЛЕЈ: Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ слави 70 години

Слободен Печат - 17.02.2020

Театарот „Војдан Чернодрински“ во Прилеп на 18 февруари ќе одбележи 70 години од основањето. Во седумте децении на развој и растеж на театарот главниот акцент беше ставен на домашното драмско творештво, со што стана бренд со врвни перформанси.

„Лажговци" – премиера на Прилепскиот театар за 70-годишниот јубилеј

Канал5 - 17.02.2020

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински" вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Лажговци" од Антони Нелсон во режија на Коле Ангеловски, со што почнува одбележувањето на 70-годишнината од неговото постоење и воедно Неделата на театарот.

„Лажговци“ – премиера на Прилепскиот театар за 70-годишниот јубилеј

А1 On - 17.02.2020

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Лажговци“ од Антони Нелсон во режија на Коле Ангеловски, со што почнува одбележувањето на 70-годишнината од неговото постоење и воедно Неделата на театарот.

„Лажговци“ – премиера на Прилепскиот театар за 70-годишниот јубилеј

CivilMedia - 17.02.2020

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Лажговци“ од Антони Нелсон во режија на Коле Ангеловски, со што почнува одбележувањето на 70-годишнината од неговото постоење и воедно Неделата на театарот.

„Лажговци” – премиера на Прилепскиот театар за 70-годишниот јубилеј

Република - 17.02.2020

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински” вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Лажговци” од Антони Нелсон во режија на Коле Ангеловски, со што почнува одбележувањето на 70-годишнината од неговото постоење и воедно Неделата на театарот.

„Лажговци“ – премиера на Прилепскиот театар за 70-годишниот јубилеј

Нетпрес - 17.02.2020

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Лажговци“ од Антони Нелсон во режија на Коле Ангеловски, со што почнува одбележувањето на 70-годишнината од неговото постоење и воедно Неделата на театарот.

„Лажговци“ – премиера на Прилепскиот театар за 70-годишниот јубилеј

MakPress - 17.02.2020

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Лажговци“ од Антони Нелсон во режија на Коле Ангеловски, со што почнува одбележувањето на 70-годишнината од неговото постоење и воедно Неделата на театарот.

Седумдесет години прилепски театар, се обезбедува документацијата за доградба на Домот на културата за потребите на ...

Опсервер - 18.02.2020

– Со премиерата на комедијата „Лажговци“ во режија на Коле Ангеловски, синоќа на матичната сцена, Прилепскиот народен театар „Војдан Чернодрински“ го одбележа 70-годишното постоење. Публиката со овации за ансамблот и за премиерата го честиташе ...

70 години Прилепски театар – Најавено доградба на Домот на културата за потребите на Театарот

Frontline - 18.02.2020

Конечно е започната постапката за обезбедување документација што ќе овозможи реконструкција со надградба и доградба на објектот на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп, а се однесува на потребите на театарот.

Прилепски театар 70 години, се обезбедува документацијата за доградба на Домот на културата за потребите на театарот

Сител - 18.02.2020

Со премиерата на комедијата „Лажговци“ во режија на Коле Ангеловски, синоќа на матичната сцена, Прилепскиот народен театар „Војдан Чернодрински“ го одбележа 70-годишното постоење. Публиката со овации за ансамблот и за премиерата го честиташе ...

(ВИДЕО) Патување низ времето со Чернодрински

Frontline - 18.02.2020

Денеска, 18-те актери од театарот „Војдан Чернодрински“ сочинуваат тим кој во моментов претставува врв во македонското глумиште На 18 февруари 1950 година беше одиграна првата претстава во приелпскиот театар „Кир Јања“.

Седумдесет години прилепски театар

MakPress - 18.02.2020

Со премиерата на комедијата „Лажговци“ во режија на Коле Ангеловски, синоќа на матичната сцена, Прилепскиот народен театар „Војдан Чернодрински“ го одбележа 70-годишното постоење. Публиката со овации за ансамблот и за премиерата го честиташе ...