TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонска премиера на „Отело“, босанско – македонска претстава

24 Вести - 02.12.2019

Јазикот не треба да биде бариера во културниот свет, границите треба да бидат отворени за да и публиката и уметниците ги прошират видиците, со оваа теза младата режисерка Нина Николиќ го започна процесот на подготовка на копродукциската босанско - ...

(Видео) Николиќ и Јолевски за премиерата на „Отело“ во МНТ: Претстава за предрасудите и љубомората кои можат да бидат ...

Макфакс - 02.12.2019

По првата премиера, која се одржи на 16 ноември на сцената во Босанското народно позориште, Зеница – БиХ, во Македонскиот народен театар на 4 декември со почеток во 20 часот ќе биде одиграна скопската премиера на претставата „Отело“ од Вилијам ...

Мојата генерација има задача да ги поврзува луѓето, вели актерката Дарја Ризова пред премиерата на „Отело“

Сакам да кажам - 02.12.2019

Шекспировата драма „Отело“, во режија на Нина Николиќ, премиерно ќе се изведе в среда од 20 часот во Македонскиот народен театар, како копродукција на Босанско народно позориште од Зеница, „Перипетија продукција“ и МНТ.

Нина Николиќ: „Отело“ зборува за непрепознавањето на знаците на потенцијално насилство

Опсервер - 02.12.2019

По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, копродукциската босанско-македонска претстава „Отело“ во режија на Нина Николиќ в среда од 20 часот премиерно ќе биде изведена и на сцената на Македонскиот народен театар.

Нина Николиќ: „Отело“ зборува за непрепознавањето на знаците на потенцијално насилство

Скопје инфо - 02.12.2019

По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, копродукциската босанско-македонска претстава „Отело“ во режија на Нина Николиќ в среда од 20 часот премиерно ќе биде изведена и на сцената на Македонскиот народен театар.

Нина Николиќ: „Отело“ зборува за непрепознавањето на знаците на потенцијално насилство

А1 On - 02.12.2019

По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, копродукциската босанско-македонска претстава „Отело“ во режија на Нина Николиќ в среда од 20 часот премиерно ќе биде изведена и на сцената на Македонскиот народен театар.

Нина Николиќ: „Отело“ зборува за непрепознавањето на знаците на потенцијално насилство

MakPress - 02.12.2019

По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, копродукциската босанско-македонска претстава „Отело“ во режија на Нина Николиќ в среда од 20 часот премиерно ќе биде изведена и на сцената на Македонскиот народен театар.

(ВИДЕО) Николиќ и Јолевски за премиерата на „Отело“ во МНТ: Претстава за предрасудите и љубомората кои можат да бидат ...

А1 On - 02.12.2019

По првата премиера, која се одржи на 16 ноември на сцената во Босанското народно позориште, Зеница – БиХ, во Македонскиот народен театар на 4 декември со почеток во 20 часот ќе биде одиграна скопската премиера на претставата „Отело“ од Вилијам ...

(Видео) Николиќ и Јолевски за премиерата на „Отело“ во МНТ: Претстава за предрасудите и љубомората кои можат да бидат ...

Репортер - 02.12.2019

По првата премиера, која се одржи на 16 ноември на сцената во Босанското народно позориште, Зеница – БиХ, во Македонскиот народен театар на 4 декември со почеток во 20 часот ќе биде одиграна скопската премиера на претставата „Отело“ од Вилијам ...