TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Несогласувања во Министерството за финансии околу новата аукција на државни записи

Канал5 - 14.01.2020

Освен во МВР, несогласувања во техничката влада има и во останатите секори што ги делат власта и опозицијата.Новото задолжување беше причина за кавга меѓу министерката за финансии Ангеловска и заменичката Кочоска.

Ангеловска и Кочовска се препукуваат за новото задолжување

Телма - 14.01.2020

Државата преку аукција на државни хартии од вредност се задолжи со 8,1 милиони евра. Со ова задолжување, дополнителната заменичка министерка за финансии Кочовска смета дека се оди кон непродуктивно зголемување на јавниот долг. „Тука е проблемот.

Прво задолжување од 8 милиони евра годинава

Алфа - 14.01.2020

Прво задолжување на техничката Влада годинава од 8 милиони евра. На аукција беа понудени 12-месечни државни записи без девизна клаузула и камата од 0.6%. Со ова, министерството за финансии од денеска го почнува редовното задолжување на домашниот ...

Димитриеска-Кочоска: Власта во заминување и понатаму ја задолжува државатанза 500 милиони денари

Република - 14.01.2020

Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната ...

Анализа: Ангеловска сепак не забранила комуникација со новата заменик министерка за финансии

iPortal - 13.01.2020

Анализа на порталот КриТинг Насловот на текстот што го рецензираме е бомбастичен, но не e поткрепен со докази дека министерката за финансии Нина Ангеловска, наводно, забранила комуникација на вработените со новата заменичка од ВМРО-ДПМНЕ, Гордана ...

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења

Слободен Печат - 14.01.2020

Според неа, тоа што државните записи се со рочност од 12 месеци јасно укажува дека станува збор за тековно финансирање трошоци. Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа ...

Димитриеска Кочоска: Оваа власт во заминување и понатаму ја задолжува државата, повторно за непродуктивни трошења

Курир - 14.01.2020

Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната ...

Димитриеска-Кочоска: Државата повторно се задолжува за непродуктивни трошења

Вечер Прес - 14.01.2020

Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната ...

Димитриеска Кочоска: Власта во заминување и понатаму ја задолжува државата со непродуктивни трошења

Нетпрес - 14.01.2020

„Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната ...

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења

Канал5 - 14.01.2020

Според неа, тоа што државните записи се со рочност од 12 месеци јасно укажува дека станува збор за тековно финансирање трошоци. Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа ...

Кочовска: Не сум информирана за новото задолжување од 500 милиони денари

Фокус - 14.01.2020

Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната ...

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг после долги години - стабилизиран

Канал5 - 14.01.2020

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Taa e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции ...

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг после долги години – стабилизиран

ММС - 14.01.2020

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Taa e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции ...

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења

Опсервер - 14.01.2020

Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната ...

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

А1 On - 14.01.2020

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Таа e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции ...

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

Сител - 14.01.2020

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Таа e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции ...

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

Press24 - 14.01.2020

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Таа e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции ...

Финансии: Јавниот долг по долги години е стабилизиран

iPortal - 14.01.2020

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Таа e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции ...

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

Локално - 14.01.2020

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Таа e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции ...

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења

Либертас - 14.01.2020

– Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната ...

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

Либертас - 14.01.2020

– Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Таа e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на ...

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења

MakPress - 14.01.2020

Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната ...

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

CivilMedia - 14.01.2020

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Таа e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции ...

Ангеловска: Со државните записи враќаме и долгови направени од претходната власт!

Фокус - 14.01.2020

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции е ...

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен, јавниот долг по долги години – стабилизиран

Опсервер - 14.01.2020

Денешната аукција на државни хартии од вредност е редовна аукција предвидена и објавена со календарот за аукции. Таа e согласно предвиденото домашно повлекување утврдено со Буџетот за 2020 година, со тоа што мора да се напомене дека бројот на аукции ...

Дополнителниот министер за финансии обвинува за ново непродуктивно задолжување

Сител - 14.01.2020

Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната ...

Дополнителниот министер за финансии обвинува за ново непродуктивно задолжување

4NEWS - 14.01.2020

Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната ...