TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Насилсвото врз жените е распространето ширум низ државата

24 Вести - 15.05.2019

Само 2 проценти од жените коишто се соочиле со насисилтво од својот партнер го пријавиле во полиција, а речиси половина од сите жени кои биле анакетирани веруваат дека домашното насислтво е приватно прашање кое треба да се реши во семејството.

ПОРАЗИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ: Жените сметаат дека семејното насилство е приватен проблем (ИНФОГРАФИК)

Слободен Печат - 15.05.2019

Околу 44 отсто од жените сметаат дека „добрата жена“ треба да се покорува на сопругот, дури и кога има различно мислење од него. Неверојатни 54, 5 отсто од жените во Македонија сметаат дека семејното насилство е приватно прашање и треба да се среди ...

Истражување: Срамот и недовербата кон институциите ги „замолчуваат“ жените жртви на насилство

ММС - 15.05.2019

Насилството врз жените не е индивидуален, туку проблем кој го засега целото општество и затоа е потребна заедничка работа за да се осуди и елиминира. Ова е пораката што беше испратена на денешната презентација на извештајот на ОБСЕ, од каде ...

ОБСЕ: Само 2 процента од жените во земјава пријавуваат семејно насилство

Сител - 15.05.2019

Свеста кај жените да пријавуваат насилство се уште е на ниско ниво стои во заклучокот на ОБСЕ од истражувањето за благосостојбата на жените во Македонија. Половина од анкетираните жени веруваат дека домашното насилство е приватно прашање кое треба ...

Истражување на ОБСЕ: Форми на насилство врз жените се широко распространети во земјата

Нова ТВ - 15.05.2019

Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Одделот за родова рамноправност на ОБСЕ на 15 мај 2019 година во Скопје презентираа истражување што покажува дека насилството врз жените во Северна Македонија честопати е недоволно пријавено и дека некои форми на физичко ...

Заев: Насилството врз жените не е само женско прашање, мора да работиме заеднички и да ставиме крај на истото

Press24 - 15.05.2019

Денеска во Владата на Република Северна Македонија се одржа настан на којшто се презентираа резултатите од Извештајот на ОБСЕ за благосостојбата и безбедноста на жените во нашата земја. Пред почетокот на настанот претседателот на Владата на ...

Истражување на ОБСЕ: Форми на физичко и сексуално насилство врз жените се широко распространети во земјата

Опсервер - 15.05.2019

Насилството врз жените во Северна Македонија честопати не доволно се пријавува и некакви форми на физичко и сексуално насилство се широко распространети во земјата, покажуваат резултатите од истражувањето предводено од ОБСЕ за благосостојбата и ...

Заев утре се враќа на обврските – Еве што ќе биде една од првите работи што ќе ја направи

Centar - 14.05.2019

Утре со почеток во 10:30 часот во Свечена сала во Владата на Република Северна Македонија ќе се одржи настан на кој ќе се презентира Извештајот на ОБСЕ со резултатите од истражувањето за благосостојбата и безбедноста на жените.

Заев и Царовска: Сите заедно да покажеме дека нема толеранција за насилството врз жените и девојките во нашето ...

24Инфо - 15.05.2019

Денеска во Владата на Република Северна Македонија се одржа настан на којшто се презентираа резултатите од Извештајот на ОБСЕ за благосостојбата и безбедноста на жените во нашата земја. Воведни обраќања на настанот имаа Претседателот на Владата на ...

Истражување на ОБСЕ: Форми на физичко и сексуално насилство врз жените се широко распространети во земјата

1tv - 15.05.2019

Насилството врз жените во Северна Македонија честопати не доволно се пријавува и некакви форми на физичко и сексуално насилство се широко распространети во земјата, покажуваат резултатите од истражувањето предводено од ОБСЕ за благосостојбата и ...

ОБСЕ: Само два проценти од жените кои доживеале семејно насилство пријавиле во полиција

Мета - 15.05.2019

Разгледувајќи го извештајот на ОБСЕ еден податок ме загрижи – само два проценти од испитаните жени кои имаат доживеано насилство од нивните партнери во полиција го пријавиле како сериозен инцидент. Ова мора итно да го менуваме.

Истражување на ОБСЕ: Форми на физичко и сексуално насилство врз жените се широко распространети во земјата

Press24 - 15.05.2019

Насилството врз жените во Македонија честопати не доволно се пријавува и некакви форми на физичко и сексуално насилство се широко распространети во земјата, покажуваат резултатите од истражувањето предводено од ОБСЕ за благосостојбата и безбедноста ...

Заев: Сите заедно, да покажеме дека нема толеранција за насилството врз жените и девојките во нашето општество

Press24 - 15.05.2019

Денеска во Владата се одржа настан на којшто се презентираа резултатите од Извештајот на ОБСЕ за благосостојбата и безбедноста на жените во нашата земја. Воведни обраќања на настанот имаа Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, ...

Истражување на ОБСЕ: Форми на физичко и сексуално насилство врз жените се широко распространети во земјата

24Инфо - 15.05.2019

Насилството врз жените во Северна Македонија честопати не доволно се пријавува и некакви форми на физичко и сексуално насилство се широко распространети во земјата, покажуваат резултатите од истражувањето предводено од ОБСЕ за благосостојбата и ...

(Видео) Заев: Сите заедно да покажеме дека нема толеранција за насилството врз жените

Макфакс - 15.05.2019

Насилството врз жените е неприфатливо и претставува кршење на основните човекови права и Владата заедно со сите засегнати страни ќе работи на унапредување на човековите права и на системско унапредување на родовата еднаквост и елиминирање на сите ...

ОБСЕ: Насилството врз жените е широко распространето во Македонија

Денешен - 15.05.2019

Насилството врз жените во Македонија честопати не доволно се пријавува и некакви форми на физичко и сексуално насилство се широко распространети во земјата, покажуваат резултатите од истражувањето предводено од ОБСЕ за благосостојбата и безбедноста ...

Заев и Царовска на презентација на Извештајот на ОБСЕ за благосостојба и безбедност на жени: Нема толеранција за ...

iPortal - 15.05.2019

Денеска во Владата на Република Северна Македонија се одржа настан на којшто се презентираа резултатите од Извештајот на ОБСЕ за благосостојбата и безбедноста на жените во нашата земја. Воведни обраќања на настанот имаа Претседателот на Владата на ...

ОБСЕ: Форми на физичко и сексуално насилство врз жените се широко распространети во земјата

MakPress - 15.05.2019

Насилството врз жените во Северна Македонија честопати не доволно се пријавува и некакви форми на физичко и сексуално насилство се широко распространети во земјата, покажуваат резултатите од истражувањето предводено од ОБСЕ за благосостојбата и ...

Премиерот Заев: Насилството врз жените не е само женско прашање, мора да работиме заеднички и да ставиме крај на истото

Centar - 15.05.2019

Денеска во Владата на Република Северна Македонија се одржа настан на којшто се презентираа резултатите од Извештајот на ОБСЕ за благосостојбата и безбедноста на жените во нашата земја. Пред почетокот на настанот претседателот на Владата на ...

Истражување на ОБСЕ: Форми на физичко и сексуално насилство врз жените се широко распространети во земјата

Канал5 - 15.05.2019

Насилството врз жените во Северна Македонија честопати не доволно се пријавува и некакви форми на физичко и сексуално насилство се широко распространети во земјата. Како причини за непријавување на насилството анкетираните жени-жртви на насилство ги ...

(ВИДЕО) Премиерот Заев и министерката Царовска на презентација на Извештајот на ОБСЕ за благосостојба и безбедност на ...

Бриф - 15.05.2019

Денеска во Владата на Република Северна Македонија се одржа настан на којшто се презентираа резултатите од Извештајот на ОБСЕ за благосостојбата и безбедноста на жените во нашата земја. Воведни обраќања на настанот имаа Претседателот на Владата на ...

Истржување на ОБСЕ: Физичкото и сексуалното насилство врз жените се широко распространети во земјата

МКД - 15.05.2019

Насилството врз жените во Северна Македонија честопати не доволно се пријавува и некакви форми на физичко и сексуално насилство се широко распространети во земјата, покажуваат резултатите од истражувањето предводено од ОБСЕ за благосостојбата и ...

Заев: Сите заедно да покажеме дека нема толеранција за насилството врз жените

Точка - 15.05.2019

Насилството врз жените е неприфатливо и претставува кршење на основните човекови права и Владата заедно со сите засегнати страни ќе работи на унапредување на човековите права и на системско унапредување на родовата еднаквост и елиминирање на сите ...

(ВИДЕО) Истражување на ОБСЕ: Форми на физичко и сексуално насилство врз жените се широко распространети во земјата

А1 On - 15.05.2019

Насилството врз жените во Северна Македонија честопати не доволно се пријавува и некакви форми на физичко и сексуално насилство се широко распространети во земјата, покажуваат резултатите од истражувањето предводено од ОБСЕ за благосостојбата и ...

Половина од жените во земјава сметаат дека домашното насилство Е приватна работа, покажа извештајот на ОБСЕ

Сакам да кажам - 15.05.2019

Само два отсто од жените кои се соочиле со насилство од својот моментален партнер инцидентот го пријавиле во полиција, покажува истражувањето на ОБСЕ за благосостојбата и безбедноста на жените, кој беше презентиран денеска.

Презентиран Извештајот на ОБСЕ за благосостојбата и безбедноста на жените

Академик - 15.05.2019

Денеска во Владата на Република Северна Македонија се одржа настан на којшто се презентираа резултатите од Извештајот на ОБСЕ за благосостојбата и безбедноста на жените во нашата земја. Воведни обраќања на настанот имаа претседателот на Владата на ...

Истражување на ОБСЕ: Форми на физичко и сексуално насилство врз жените се широко распространети во земјата

Либертас - 15.05.2019

Насилството врз жените во Северна Македонија честопати не доволно се пријавува и некакви форми на физичко и сексуално насилство се широко распространети во земјата, покажуваат резултатите од истражувањето предводено од ОБСЕ за благосостојбата и ...