TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Слободен Печат - 14.02.2020

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ (слободен проток на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за ...

Рама: Балканскиот „мини Шенген“ не е план Б за Западниот Балкан

Слободен Печат - 14.02.2020

Премиерот на Албанија, Еди Рама, во едиториал за „Euractiv”, пишува дека идејата за регионален Шенген помеѓу шесте земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ, не е замена, туку најдобриот начин за подготовка за интеграција во ЕУ.

Рама: Мини Шенген не е план Б за Западен Балкан

Локално - 14.02.2020

Идејата за инклузивен регионален Шенген и соработка помеѓу државите од Западен Балкан, заснована врз четирите слободи на ЕУ, не е замена, туку најдобар начин да се подготвиме за пристапување во ЕУ, рече албанскиот премиер Еди Рама.

Широк арсеналот на балканските шпиони – што се факти, а што гласини

Н.Македонија - 14.02.2020

Бројот на мигранти на балканската маршрута, која води од Турција и од Грција преку Југоисточна Европа, е значително зголемен, се наведува во одговорот на германската влада на пратеничко прашање за „актуелната хуманитарна и миграциско-политичка ...

Петар Стојанов: Бугарија има мисија на Западниот Балкан

Опсервер - 13.02.2020

– Бугарија има интерес земјите од Западен Балкан да се присоединат кон ЕУ, изјави поранешниот бугарски претседател Петар Стојанов за БГНЕС. Тој потсети дека Бугарија успеала да стане членка на ЕУ пред сите останати земји од тој регион, со исклучок ...

Еди Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

А1 On - 14.02.2020

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ(слободен протек на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за ...

Рама: Мини Шенген не е „план Б” за Западен Балкан

24Инфо - 14.02.2020

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ(слободен протек на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за ...

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

+инфо - 14.02.2020

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ(слободен протек на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за ...

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Опсервер - 14.02.2020

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ(слободен протек на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за ...

Рама - Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

Р.С.Европа - 14.02.2020

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западниот Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ (слободен проток на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за ...

Рама: Мини Шенген не е „план Б“ за Западен Балкан

MakPress - 15.02.2020

Албанскиот премиер Еди Рама, оценува дека идејата за сеопфатен регионален Шенген помеѓу шест земји од Западен Балкан, базиран на четирите слободи на ЕУ(слободен протек на стока, капитал, услуги и работа), не е замена, туку најдобриот начин за ...