TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се издаде ли Заев дека е пали-гаси во трас-трас судството – најави пресуда за „Титаник“

Република - 03.03.2021

Премиерот Зоран Заев како никој во државава е одлично упатен во судските предмети. Иако формално ѝ припаѓа на извршната власт, Заев, кој се испофали дека ја координирал акцијата за пронаоѓање на бегалецот Мијалков, открива нови детали од судските ...

Предвидување, мешање во судската власт или неумесно искажување очекувања за судски пресуди?!

Алфа - 03.03.2021

Го прекрши ли премиерот Заев принципот на поделба на власта и не мешање на извршната во судскста власт наспроти ставовите на експертската јавност дека тоа е недозволиво? На што тој ја темели убеденоста за тоа каква порака ќе се испрати со ...

Заев: За секој министер се знае колку кафиња и води испил

Мак. Весник - 02.03.2021

Премиерот Зоран Заев денеска на претставувањето на Планот за сузбивање на корупцијата, одговрајќи на новинарско прашање, рече дека граѓаните денеска, за разлика од порано, може да ги следат транспарентно трошоците на владините функционери.

Заев: За секој министер се знае колку кафиња и води испил

Фактор - 02.03.2021

Премиерот Зоран Заев денеска на претставувањето на Планот за сузбивање на корупцијата, одговрајќи на новинарско прашање, рече дека граѓаните денеска, за разлика од порано, може да ги следат транспарентно трошоците на владините функционери.