TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕК одобри географска заштита за хрватското сирење „Бјеловарски кваргл”

24Инфо - 21.02.2020

– Европската Комисија соопшти дека одобрува две нови барања за регистрација како заштитена географска индикација – хрватското сирење „Бјеловарски кваргл” и француското “маслиново масло од Прованса”.

ЕК одобри географска заштита за хрватското сирење „Бјеловарски кваргл”

Вечер - 21.02.2020

Европската Комисија соопшти дека одобрува две нови барања за регистрација како заштитена географска индикација – хрватското сирење „Бјеловарски кваргл” и француското “маслиново масло од Прованса”.

ЕК одобри географска заштита за хрватското сирење „Бјеловарски кваргл“

Опсервер - 21.02.2020

Европската Комисија соопшти дека одобрува две нови барања за регистрација како заштитена географска индикација – хрватското сирење „Бјеловарски кваргл“ и француското “маслиново масло од Прованса“.

ЕК одобри географска заштита за хрватското сирење „Бјеловарски кваргл“

Кајгана - 21.02.2020

Европската Комисија соопшти дека одобрува две нови барања за регистрација како заштитена географска индикација – хрватското сирење „Бјеловарски кваргл“ и француското „маслиново масло од Прованса“.

ЕК одобри географска заштита за хрватското сирење „Бјеловарски кваргл“

MakPress - 21.02.2020

Европската Комисија соопшти дека одобрува две нови барања за регистрација како заштитена географска индикација – хрватското сирење „Бјеловарски кваргл“ и француското “маслиново масло од Прованса“.