TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Археолошки локалитет Тумба Маџари: Виртуелна тура низ „Неолитско село“

Слободен Печат - 30.06.2020

Согласно здравствените препораки, „Неолитско село“ – музеј под отворено во археолошкиот локалитет Тумба Маџари во Скопје, сè уште е затворен за посета. Во интерес на заинтересираните посетители, Археолошкиот музеј овозможи кратка виртуелна тура низ ...

И неолитското село на Тумба Маџари може да се посети виртуелно

Н.Македонија - 29.06.2020

„Неолитско село“, музејот под отворено на археолошкиот локалитет Тумба Маџари во Скопје, веќе може да се посети виртуелно. Виртуелната тура низ него е овозможена преку линкот http://tumbamadzari.mk/mk/ и е наменета пред сѐ за заинтересираните ...