TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕВН: Од 15 април броилата се отчитуваат и корисниците добиваат порамнети и коригирани сметки

+инфо - 04.06.2020

ЕВН и досега ги следеше препораките на РКЕ и за неотчитување и за отчитување на броилата и корекција на сметките. ЕВН Македонија ги почитуваше препораките на Регулаторната комисија за енергетика и Здравствените власти за да се спречи ширењето на ...

Бислимовски: Ако ЕВН не ги коригира високите сметки за струја, може да покренеме постапка за одземање на лиценцата

Вечер Прес - 04.06.2020

Ако ЕВН не ги коригира сметките за електрична енергија на граѓаните со отчитани повеќе киловат-часови од реалната потрошувачка, Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги ќе преземе санкции кон оваа компанија.

ЕВН да ги коригира високите сметки, постои можност да остане без лиценца

Сител - 04.06.2020

ЕВН може да остане без лиценца за работа ако не го реши проблемот со високите сметки за струја. Претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски вели дека граѓаните се жалат и натаму дека броилата не се отчитуваат и сметките не се порамнети.

Бислимовки: ЕВН е должна да изврши коригирање на фактурите за струја врз основа на самочитање

Опсервер - 04.06.2020

Скопје, 4 јуни 2020 () – Потрошувачите по електронски пат да ги достават информациите за потрошена енергија до ЕВН, која е должна да изврши коригирање на фактурите, повика денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко ...

Граѓани се жалат дека ја добиле највисоката сметка за струја во животот, од ЕВН смируваат – никој нема да биде оштетен

Вечер Прес - 03.06.2020

Секојдневно имаме голем број јавувања од граѓани и постапуваме по нив, информираат за весникот ВЕЧЕР од Регулаторната комисија за енергетика. Од ЕВН велат дека никогаш нема да наплатат од корисниците повеќе од тоа што потрошиле и информираат дека ...

ЕВН да ги корегира високите сметки, постои можност да остане без лиценца

Курир - 04.06.2020

ЕВН може да остане без лиценца за работа ако не го реши проблемот со високите сметки за струја, пишува Сител. Претседателот на РКЕ, Марко Бислимовски вели дека граѓаните се жалат и натаму дека броилата не се отчитуваат и сметките не се порамнети.

Бислимовки: ЕВН е должна да изврши коригирање на фактурите за струја врз основа на самочитање

А1 On - 04.06.2020

Потрошувачите по електронски пат да ги достават информациите за потрошена енергија до ЕВН, која е должна да изврши коригирање на фактурите, повика денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски, по добиените реакции ...

Бислимовки: ЕВН е должна да изврши корегирање на фактурите за струја врз основа на самочитање

Бриф - 04.06.2020

Потрошувачите по електронски пат да ги достават информациите за потрошена енергија до ЕВН, која е должна да изврши коригирање на фактурите, повика денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски, по добиените реакции ...

Беслимовски: ЕВН е должна да изврши коригирање на фактурите за струја врз основа на самочитање

Вечер Прес - 04.06.2020

Потрошувачите по електронски пат да ги достават информациите за потрошена енергија до ЕВН, која е должна да изврши коригирање на фактурите, повика денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски, по добиените реакции ...

Бислимовски: ЕВН е должна да изврши корекција на сметките, ако не може да остане без лиценца

+инфо - 04.06.2020

Корисниците кои платиле повисоки сметки, на одреден начин го авансирале ЕВН и Бислимовски ги повика веднаш да извршат самочитање и да побараат коригирање, кое ЕВН е должна да ги изврши. На денешната прес-конференција претседателот на РКЕ, Марко ...

Бислимовски: ЕВН е должна да изврши коригирање на фактурите за струја

МКД - 04.06.2020

Потрошувачите по електронски пат да ги достават информациите за потрошена енергија до ЕВН, која е должна да изврши коригирање на фактурите, повика денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски, по добиените реакции ...

ЕВН е должна да изврши коригирање на сметките порача Бислимовски

Слободен Печат - 04.06.2020

Санкции кои може да ги преземе РКЕ, нагласи Бислимовски, е отворање прекршочна постапка против ЕВН и постапка за одземање на лиценца заради непочитување на Законот за енергетика и на правата на потрошувачите.

Бислимовки: Корисниците кои платиле повисоки сметки на ЕВН веднаш да побараат коригирање

Локално - 04.06.2020

Потрошувачите по електронски пат да ги достават информациите за потрошена енергија до ЕВН, која е должна да изврши коригирање на фактурите, повика денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски, по добиените реакции ...

Бислимовски: ЕВН е должна да изврши коригирање на фактурите за струја врз основа на самочитање

Канал5 - 04.06.2020

ЕВН е должен по добивање на податоците од потрошувачите да им ги коригира нивните фактури за електрична енергија. Потрошувачите по електронски пат да ги достават информациите за потрошена енергија до ЕВН, која е должна да изврши коригирање на ...

Бислимовки: ЕВН е должна да изврши коригирање на фактурите за струја врз основа на самочитање

Скопје инфо - 04.06.2020

Потрошувачите по електронски пат да ги достават информациите за потрошена енергија до ЕВН, која е должна да изврши коригирање на фактурите, повика денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски, по добиените реакции ...

Бислимовки: ЕВН е должна да изврши коригирање на фактурите за струја врз основа на самочитање

Либертас - 04.06.2020

Потрошувачите по електронски пат да ги достават информациите за потрошена енергија до ЕВН, која е должна да изврши коригирање на фактурите, повика денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски, по добиените реакции ...

Бислимоски: ЕВН е должна да изврши коригирање на фактурите за струја врз основа на самочитање

24 Вести - 04.06.2020

Потрошувачите по електронски пат да ги достават информациите за потрошена енергија до ЕВН, која е должна да изврши коригирање на фактурите, повика денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимоски, по добиените реакции ...

Бислимовки: ЕВН е должна да изврши коригирање на фактурите за струја врз основа на самочитање

Телма - 04.06.2020

Потрошувачите по електронски пат да ги достават информациите за потрошена енергија до ЕВН, која е должна да изврши коригирање на фактурите, повика денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски, по добиените реакции ...

Бислимовски: ЕВН е должна да изврши коригирање на фактурите за струја врз основа на самочитање

iPortal - 04.06.2020

Потрошувачите по електронски пат да ги достават информациите за потрошена енергија до ЕВН, која е должна да изврши коригирање на фактурите, повика денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски, по добиените реакции ...

Од 15 април броилата се отчитуваат и корисниците добиваат порамнети и коригирани сметки за струја, информираат од ЕВН

еМагазин - 04.06.2020

ЕВН Македонија ги почитуваше препораките на Регулаторната комисија за енергетика и здравствените власти за да се спречи ширењето на корона вирусот според кои во периодот од 15 март до 15 април годинава отчитувањата не се реализираа, велат од ...

ЕВН: Броилата се отчитуваат од 15 април и корисниците добиваат порамнети и коригирани сметки

Опсервер - 04.06.2020

Скопје, 4 јуни 2020 () – Од 15 април веќе почнаа да се отчитуваат броилата и во месец мај корисниците добија порамнети сметки. Оние кои претходно имале помала претпоставена потрошувачка добија повисоки сметки, а оние кои имаа поголема претпоставена ...

ЕВН: Броилата се отчитуваат од 15 април и корисниците добиваат порамнети и коригирани сметки

А1 On - 04.06.2020

Од 15 април веќе почнаа да се отчитуваат броилата и во месец мај корисниците добија порамнети сметки. Оние кои претходно имале помала претпоставена потрошувачка добија повисоки сметки, а оние кои имаа поголема претпоставена потрошувачка помали ...

ЕВН: Од 15 aприл броилата се отчитуваат и корисниците добиваат порамнети и коригирани сметки

Мета - 04.06.2020

ЕВН Македонија ги почитуваше препораките на Регулаторната комисија за енергетика и здравствените власти, за да се спречи ширењето на корона вирусот, според кои, во периодот од 15 март до 15 април годинава отчитувањата не се реализираа, информираат ...

ЕВН: Броилата се отчитуваат од 15 април и корисниците добиваат порамнети и коригирани сметки

Press24 - 04.06.2020

Од 15 април веќе почнаа да се отчитуваат броилата и во месец мај корисниците добија порамнети сметки. Оние кои претходно имале помала претпоставена потрошувачка добија повисоки сметки, а оние кои имаа поголема претпоставена потрошувачка помали ...

ЕВН ги отчитува броилата и ги порамнува сметките за електрична енергија

Нова ТВ - 04.06.2020

Од 15 април почнаа да се отчитуваат броилата и во месец мај корисниците добија порамнети сметки. Оние кои претходно имале помала претпоставена потрошувачка добија повисоки сметки, а оние кои имаа поголема претпоставена потрошувачка помали сметки, ...

ЕВН: Броилата се отчитуваат од 15 април и корисниците добиваат порамнети и коригирани сметки

Република - 04.06.2020

Од 15 април веќе почнаа да се отчитуваат броилата и во месец мај корисниците добија порамнети сметки. Оние кои претходно имале помала претпоставена потрошувачка добија повисоки сметки, а оние кои имаа поголема претпоставена потрошувачка помали ...

ЕВН: Броилата се отчитуваат од 15 април и корисниците добиваат порамнети и коригирани сметки

Канал5 - 04.06.2020

Од 15 април веќе почнаа да се отчитуваат броилата и во месец мај корисниците добија порамнети сметки. Оние кои претходно имале помала претпоставена потрошувачка добија повисоки сметки, а оние кои имаа поголема претпоставена потрошувачка помали ...

ЕВН: Од 15 април броилата се отчитуваат и корисниците добиваат порамнети и коригирани сметки

Макфакс - 04.06.2020

Од ЕВН информираат дека од 15 април броилата се отчитуваат и корисниците добиваат порамнети и коригирани сметки за струја. Оттаму велат дека и досега ги следеле препораките на РКЕ и за неотчитување и за отчитување на броилата и корекција на сметките.

ЕВН: Броилата се отчитуваат од 15 април и корисниците добиваат порамнети и коригирани сметки

CivilMedia - 04.06.2020

Од 15 април веќе почнаа да се отчитуваат броилата и во месец мај корисниците добија порамнети сметки. Оние кои претходно имале помала претпоставена потрошувачка добија повисоки сметки, а оние кои имаа поголема претпоставена потрошувачка помали ...

Бислимовки: ЕВН е должна да изврши коригирање на фактурите за струја врз основа на самочитање

Frontline - 04.06.2020

Потрошувачите по електронски пат да ги достават информациите за потрошена енергија до ЕВН, која е должна да изврши коригирање на фактурите, повика денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски, по добиените реакции ...

ЕВН: Порамнети и корегирани сметки добиват корисниците, од 15 април броилата се отчитуваат

Фактор - 04.06.2020

ЕВН и досега ги следеше препораките на РКЕ и за неотчитување и за отчитување на броилата и корекција на сметките ЕВН Македонија ги почитуваше препораките на Регулаторната комисија за енергетика и Здравствените власти за да се спречи ширењето на ...

ЕВН: Броилата се отчитуваат од 15 април и корисниците добиваат порамнети и коригирани сметки

Frontline - 04.06.2020

Од 15 април веќе почнаа да се отчитуваат броилата и во месец мај корисниците добија порамнети сметки. Оние кои претходно имале помала претпоставена потрошувачка добија повисоки сметки, а оние кои имаа поголема претпоставена потрошувачка помали ...

ЕВН: Броилата се отчитуваат од 15 април и корисниците добиваат порамнети и коригирани сметки

Нетпрес - 04.06.2020

Од 15 април веќе почнаа да се отчитуваат броилата и во месец мај корисниците добија порамнети сметки. Оние кои претходно имале помала претпоставена потрошувачка добија повисоки сметки, а оние кои имаа поголема претпоставена потрошувачка помали ...

ЕВН: Броилата се отчитуваат, а корисниците добиваат порамнети сметки

Слободен Печат - 04.06.2020

Сите корисници кои доставиле состојби за корекција добиле корегирани сметки и во никој случај корисниците нема да бидат оштетени или пак да ја авансираат ЕВН, велат од компанијата. Коросниците за месец мај добија коригирани и порамнети сметки.