TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европската комисија повторно препорачува отворање на пристапните преговори со Македонија

Бриф - 15.04.2018

Европската комисија повторно препорачува отворање на пристапните преговори со Македонија, а извештајот за напредокот е меѓу попозитивните во овој пакет на Брисел, кој, како што стои во извештајот, „јасно ја препознал политичката волја за напредок“.

Македонија ќе добие позитивна оценка во извештајот од ЕК

Алсат-М - 15.04.2018

На 17 април се очекува Македонија да добие безусловна препорака за започнување на преговорите за членство во ЕУ. Според информациите, извештајот за напредокот на Македонија кој ќе го објави официјален Брисел е еден од најпозитивните во последните ...

ЕК следната недела ќе препорача почеток на пристапните преговори за Македонија

Сител - 15.04.2018

Европската Комисија следната недела ќе препорача старт на преговорите со Македонија, јавува Радио Слободна Европа повикувајќи се на детали од Извештајот за напредокот. Според информациите објавени таму, критична точка во сите земји од Западен Балкан ...

РСЕ: ЕК ќе препорача отворање на преговори со Македонија

+инфо - 15.04.2018

Дописниците на Радио Слободна Европа јавуваат дека критични точки во сите држави од Западен Балкан, според оценката на ЕК, остануваат оние што се поврзани за владеењето на правото, а „организираниот криминал и корупцијата остануваат синоним за ...

ЕК ќе препорачала отворање на преговори со Македонија

Р.С.Европа - 15.04.2018

Дописниците на РСЕ од Брисел имале увид во документот што ќе биде објавен на 17 април во Стразбур и јавуваат дека извештајот за напредокот на Македонија е меѓу попозитивните во овој пакет на Брисел, кој „јасно ја препознал политичката волја за ...

РСЕ:Извештај на ЕК предупредува за криминал и корупција на Балканот

Локално - 15.04.2018

Европската комисија во следната недела ќе објави Пакет за проширување во кој се проценува состојбата во државите кои настојуваат дса се придружат на 28-члениот блок. Радио Слободна Европа имале увид во документот што ќе биде објавен на 17 април во ...

РСЕ: ЕК ќе препорача отворање на преговорите со Македонија

Фокус - 15.04.2018

Дописниците на РСЕ од Брисел имале увид во документот што ќе биде објавен на 17 април во Стразбур и јавуваат дека извештајот за напредокот на Македонија е меѓу попозитивните во овој пакет на Брисел, кој „јасно ја препознал политичката волја за ...

РСЕ:Извештај на ЕК предупредува за криминал и корупција на Балканот

Алсат-М - 15.04.2018

Европската комисија во следната недела ќе објави Пакет за проширување во кој се проценува состојбата во државите кои настојуваат дса се придружат на 28-члениот блок. Радио Слободна Европа имале увид во документот што ќе биде објавен на 17 април во ...

РСЕ: ЕК ќе препорача почнување преговори со Македонија, позитивни оцени за новата влада

Либертас - 15.04.2018

Дописниците на Радио Слободна Европа од Брисел имале увид во документот што ќе биде објавен на 17 април во Стразбур и јавуваат дека извештајот за напредокот на Македонија е меѓу попозитивните во овој пакет на Брисел, кој „јасно ја препознал ...

Европската Комисија ќе препорачала отворање на преговори со Македонија

еМагазин - 15.04.2018

Дописниците на Радио Слободна Европа од Брисел имале увид во документот што ќе биде објавен на 17. април во Стразбур и јавуваат дека извештајот за напредокот на Македонија е меѓу попозитивните во овој пакет на Брисел, кој „јасно ја препознал ...

РСЕ: Извештај на ЕК предупредува за криминал и корупција на Западен Балкан

ТВ21 - 15.04.2018

Европската комисија во следната недела ќе објави Пакет за проширување во кој се проценува состојбата во државите кои настојуваат да се придружат на 28-члениот блок. Радио Слободна Европа имале увид во документот што ќе биде објавен на 17 април во ...

Има политичка воља за напредок оценила ЕК во најновиот извештај

Телма - 15.04.2018

Европската комисија повторно препорачува отворање на пристапните преговори со Македонија, а извештајот за напредокот е меѓу попозитивните во овој пакет на Брисел, кој, како што стои во извештајот, „јасно ја препознал политичката волја за напредок“.

ЕК ќе препорачала отворање на преговори со Македонија

iPortal - 15.04.2018

Дописниците на РСЕ од Брисел имале увид во документот што ќе биде објавен на 17 април во Стразбур и јавуваат дека извештајот за напредокот на Македонија е меѓу попозитивните во овој пакет на Брисел, кој „јасно ја препознал политичката волја за ...

РСЕ: Извештај на ЕК предупредува за криминал и корупција на Западен Балкан

Сител - 15.04.2018

Европската комисија во следната недела ќе објави Пакет за проширување во кој се проценува состојбата во државите кои настојуваат да се придружат на 28-члениот блок. Радио Слободна Европа имале увид во документот што ќе биде објавен на 17 април во ...

РСЕ: ИзвештајОТ на ЕК предупредува за криминал и корупција на Балканот

24 Вести - 15.04.2018

Европската комисија следна ва недела ќе објави Пакет за проширување во кој се проценува состојбата во државите кои настојуваат да се придружат на 28-члениот блок. Радио Слободна Европа имале увид во документот што ќе биде објавен на 17 април во ...

РСЕ: Македонија добива препорака за почеток на преговори со ЕУ

Нова ТВ - 15.04.2018

Европската комисија следната недела ќе објави Пакет за проширување во кој се проценува состојбата во државите кои настојуваат да се придружат на 28-члениот блок, објавува Радио Слободна Европа , повикувајќи се на документот што ќе биде објавен на 17 ...