TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шведска е првата земја во светот која ќе добие електричен автопат

Иновативност - 01.05.2023

Шведска е првсата земја во светот која ќе добие електричен автопат, а до 2045 година би можела да има дури 3.000 км електрични сообраќајници. Со оглед на тоа дека Европската унија минатиот месец одлучи сите нови автомобили до 2035 година не смеат да ...

Шведска прва во светот ќе добие електричен автопат, возилата ќе се полнат додека возат

Во Центар - 30.04.2023

Шведска ќе биде првата во светот која ќе добие електричен автопат, а до 2045 година би можела да има дури 3.000 километри електрични патишта. Со оглед на тоа што Европската унија минатиот месец одлучи дека сите нови автомобили не смеат да испуштаат ...

Шведска го гради првиот електричен автопат

Радио МОФ - 30.04.2023

Откако Европската Унија минатиот месец го усвои законот според кој сите нови продадени коли треба да имаат нула емисии на јаглерод диоксид од 2035 година, европските земји брзаат да ја подготват инфраструктурата која е потребна за движење без ...

Шведска го гради првиот електричен автопат

Курир - 30.04.2023

Откако Европската Унија минатиот месец го усвои законот според кој сите нови продадени коли треба да имаат нула емисии на јаглерод диоксид од 2035 година, европските земји брзаат да ја подготват инфраструктурата која е потребна за движење без ...

Шведска го гради првиот електричен автопат

Независен - 30.04.2023

Откако Европската Унија минатиот месец го усвои законот според кој сите нови продадени коли треба да имаат нула емисии на јаглерод диоксид од 2035 година, европските земји брзаат да ја подготват инфраструктурата која е потребна за движење без ...