TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“

Тера - 11.01.2019

„Господ постои, името ѝ е Петрунија“ во режија на Теона Стругар-Митевска ќе има светска премиера на 10 февруари на големиот филмски фестивал. Филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на режисерката Теона Стругар-Митевска е избран во официјална ...

Со „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на „Берлинале“

Н.Македонија - 11.01.2019

Со филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на режисерката Теона Стругар-Митевска, Македонија првпат во историјата на својата кинематографија ќе учествува во главната програма на Берлинскиот филмски фестивал.

„Господ постои името и е Петрунија“ на Берлинале

1tv - 11.01.2019

„Господ постои името и е Петрунија“ во режија на Теона Стругар Митевска ќе учествува во официјалната натрпеварувачка програма на престижниот Берлински филмски фестивал. Ова е прво учество на Македонија во главна конкуренција на реномираниот филмски ...

Филмот „Господ постои, името и е Петрунија“ во главна конкуренција на Берлиенале

Радио МОФ - 11.01.2019

Со филмот „Господ постои, името и е Петрунија“, македонската режисерка Теона Стругар Митевска ќе се претстави во главната програма на Берлинскиот филмски фестивал. Филмот ќе се натпреварува за наградата „Златна мечка“.

Новиот филм на сестрите Митевски во официјална конкуренција на Берлинале

24 Вести - 10.01.2019

По долгогодишна апстиненција и невидливост на домашната кинематографија со филмот Господ постои името и е Петрунија во режија на Теона Стругар Митевска за прв пат Македонија учествува во официјалната натрпеварувачка програма на реномирениот ...

Филмот „Господ постои, името и е Петрунија“ – Македонија во официјалниот дел на берлинскиот филмски фестивал

ТВ21 - 10.01.2019

За прв пат во кинематографската историја на Македонија, нашата земја ќе учествува во главната програма на Берлинскиот Филмски Фестивал. Берлинскиот филмски фестивал е еден од трите престижни филмски фестивали во светот.

Филмот „Господ постои, името и е Петрунија“ во главна конкуренција на Берлиенале

Скопје инфо - 11.01.2019

За прв пат во историјата, македонски филм ќе учествува во главната програма на Берлинскиот филмски фестивал. Големиот успех на македонската кинематографија е овозможен со филмот “Господ постои, името и е Петрунија” на Теона Стругар Митевска, кој ќе ...

Филмот „Господ постои, името и е Петрунија“ – Македонија во официјалниот дел на берлинскиот филмски фестивал

4NEWS - 10.01.2019

За прв пат во кинематографската историја на Македонија, нашата земја ќе учествува во главната програма на Берлинскиот Филмски Фестивал. Берлинскиот филмски фестивал е еден од трите престижни филмски фестивали во светот.

Филмот ,,Господ постои, името и е Петрунија‘‘ на Берлинскиот филмски фестивал

Вистина.мк - 11.01.2019

За прв пат во историјата, македонски филм ќе учествува во главната програма на Берлинскиот филмски фестивал. Големиот успех на македонската кинематографија е овозможен со филмот “Господ постои, името и е Петрунија” на Теона Стругар Митевска, кој ќе ...