TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што се се гори на Дрисла, кој барал узвоз на отпад!?

Локално - 16.04.2018

Случај Дрисла: Не смрди само ѓубрето Институциите ветија, но сѐ уште не откриваат што се гори во # Дрисла . Во новиот документарен филм # СКУП открива дека сепак, скопската # депонија барала дозвола за увоз на ...

Во Аеродром уште не се исчистени сите диви депонии

Нова ТВ - 16.04.2018

Општина Аеродром како една од најзагадените општини на ниво на Град Скопје се уште не презема конкретни мерки за да ги отстрани дивите депонии. Оваа депонија се наоѓа во Горно Лисиче, на која е натрупан шут, разни крупни предмети, но и ситен отпад ...

Италијански депонии со реа на рак

Оff.net - 16.04.2018

Северниот италијански град Павија има два главни проблема: распространето палење на нелегално фрлено ѓубре и повисока стапка на рак од кога и да е. И ова може да е коинциденција, ама тешко.

Дебрчани в недела организираат голем протест против регионална депонија во селото Годивје

А1 On - 16.04.2018

Жителите на селата од општина Дебрца за недела, 22 април, најавија голем еколошки собир и протест во знак на противење на плановите за изградба на регионална депонија на територијата на општината кај селото Годивје.

Преполни контејнери со смет во Карпош

Фактор - 16.04.2018

Неколку фотографии со контејнери преполни со смет на улица „Варшавска“ во населбата Карпош се објавени на социјалните мрежи. "Европска" Македонија ! Градоначалникот на Карпош ако оди на работа со велосипед нека помине на „Варшавска“ - пишува на ...

Еколошко сенародно востание почнува в недела во историска Дебрца

+инфо - 16.04.2018

Градоначалникот Ногачески е категоричен дека не може да се оправда било какво решение за регионална депонија во срцето на Дебрца. Во недела , 22 април (Денот на екологијата) во пет до дванаесет часот, камбаната на „Свети Атанасија“, во историското ...

Општина Гевгелија го препушта на Владата формирањето на Регионалната депонија за овој регион

А1 On - 16.04.2018

Поради немање можност да го обезбеди својот дел од 2,4 милиони евра, утврден според бројот на жителите, општина Гевгелија одлучи на Владата да и го довери формирањето на Регионалната депонија за управување со отпадот во Југоисточниот плански регион.

[Видео] Случај Дрисла: Не смрди само ѓубрето

Радио МОФ - 16.04.2018

Институциите ветија, но сѐ уште не откриваат што се гори во Дрисла, истражува Центарот за истражувачко новинарство, СКУП Македонија. Сторијата на новинарот Горан Лефков погледнете ја во ...

Дивите депонии и понатаму го загадуваат Скопје

Нова ТВ - 15.04.2018

Во Општина Гази Баба, исто како и во другите скопски општини, со години има пространи диви депонии, затрупани со шут и ѓубре на кои анонимни луѓе горат најразличен нелегален и опасен отпад и кои придонесуваат за загадување на воздухот во Скопје.

И летово во ѓубре ќе се дави тетово

Слободен Печат - 15.04.2018

Нај­ка­тас­тро­фал­на е сос­тој­ба­та во ма­а­ла­та По­ток, Пев­чина, Два Брес­та и Кол­тук. Сме­тот не се со­би­ра ре­довно, заш­то ули­ци­те се тес­ни и ка­ми­о­ни­те за со­би­ра­ње на от­пад не мо­жат да се про­би­јат до кон­теј­не­ри­те кои ги ...

Еко-револуција на 22 април во Дебрца

Фокус - 15.04.2018

Жителите на општина Дебрца на 22 април во 5 до 12 ќе одржат протест во селото Ботун против изградба на регионална депонија на територијата на оваа општина, кај селото Годивје, на неколку стутини метри одновиот автопат во изградба, Кичево-Охрид.

Дебрчани на протест против депонија: Дебрца чиста ја наследивме, чиста и ќе ја оставиме

Радио МОФ - 15.04.2018

Жителите на Дебрца најавија нов протест и еко-револуција против изградба на регионална депонија на нивната територија. Симболично, во 5 до 12 часот, на 22 април (недела), ќе се соберат во атарот на селото Ботун.

Дебрца се подготвува за еко-револуција

+инфо - 15.04.2018

Симболично, во пет до дванаесет часот, на 22 април, недела, во селото Ботун, жителите на општина Дебрца, ќе го започнат второто, овој пат, еколошко востание. Намерата им е да испратат испратат јасна и недвосмислена порака дека застануваат силно и ...

Дебрчани в недела организираат голем протест против регионална депонија во селото Годивје

Сител - 16.04.2018

Жителите на селата од општина Дебрца за недела, 22 април, најавија голем еколошки собир и протест во знак на противење на плановите за изградба на регионална депонија на територијата на општината кај селото Годивје.

Општина Гевгелија го препушта на Владата формирањето на Регионалната депонија за овој регион

Либертас - 16.04.2018

Поради немање можност да го обезбеди својот дел од 2,4 милиони евра, утврден според бројот на жителите, општина Гевгелија одлучи на Владата да и го довери формирањето на Регионалната депонија за управување со отпадот во Југоисточниот плански регион.

Дивите депонии и понатаму го загадуваат Скопје

Окно - 16.04.2018

Во Општина Гази Баба, исто како и во другите скопски општини, со години има пространи диви депонии, затрупани со шут и ѓубре на кои анонимни луѓе горат најразличен нелегален и опасен отпад и кои придонесуваат за загадување на воздухот во Скопје.

Следната недела протест против изградба на регионална депонија во Дебрца

Либертас - 15.04.2018

Жителите на општина Дебрца на 22 април во 5 до 12 ќе одржат протест во селото Ботун против изградба на регионална депонија на територијата на оваа општина, кај селото Годивје, на неколку стутини метри одновиот автопат во изградба, Кичево-Охрид.

Во недела селските камбани ќе го означат почетокот на еколошко сенародно востание во Дебрца

Либертас - 16.04.2018

Во недела , 22 април, (Денот на екологијата!), во пет до дванаесет часот, камбаната на “ Свети Атанасија ” , во историското село Црвена Вода, ќе го означи почетокот од еколошкиот бунт на жителите од општина Дебрца, но и од други градови во земјата, ...