TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

250 евра казна за родителот доколку дете помало од 10 години вози велосипед на сообраќајница

Скопје инфо - 17.04.2018

Возачот на велосипед кој се вклучува во сообраќајот во случаите должен да го турка возилото. На јавните патишта се ограничува брзината на движење, а возачот не смее да запре или паркира возило особено на премин на велосипедска патека преку коловозот ...

Државата субвенционира купување на велосипеди, но недостигаат велосипедски патеки

ТВ21 - 16.04.2018

Од наредната недела започнува субвенционирањето за набавка велосипеди, но на скопските булевари нема доволен број на велосипедски патеки. Од Град Скопје велат дека изградбата на овие патеки беше проект на претходната влада, и дека тој е реализиран ...

Казни за велосипедистите: 250 евра доколку дете помало од 10 години вози велосипед на сообраќајница

Република - 17.04.2018

Возачот на велосипед кој се вклучува во сообраќајот во случаите должен да го турка возилото. На јавните патишта се ограничува брзината на движење, а возачот не смее да запре или паркира возило особено на премин на велосипедска патека преку коловозот ...

Полицијата во струмичко почна кампања за безбеден сообраќај во лето

Сител - 15.04.2018

Подобрените временски улови ја зголемија и фрекфенцијата на патиштата. Запрежни коли, трактори, велосипеди, мопеди, мотори се почесто може да се сретнат како на локалните и регионалните патишта, така и во централните градски, но и селски подрачја.

Казни за велосипедистите: 250 евра доколку дете помало од 10 години вози велосипед на сообраќајница

Курир - 17.04.2018

Возачот на велосипед кој се вклучува во сообраќајот во случаите должен да го турка возилото. На јавните патишта се ограничува брзината на движење, а возачот не смее да запре или паркира возило особено на премин на велосипедска патека преку коловозот ...