TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје

Канал5 - 11.06.2021

Градбата ќе се интензивира за остварување на европската агенда за поврзување на целиот регион. „Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Македонија и Бугарија станува реалност.

Локвенец-Папукчиски: После 30 години железничката пруга за поврзување на С.Македонија и Бугарија станува реалност

Локално - 11.06.2021

„Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Северна Македонија и Бугарија станува реалност. Добрите намери со кои беа поплочени повеќе најави досега, сега се преточени во конкретни, реални и најважно од сѐ – остварливи цели.

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје

Република - 11.06.2021

Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Македонија и Бугарија станува реалност. Добрите намери со кои беа поплочени повеќе најави досега, сега се преточени во конкретни, реални и најважно од сѐ – остварливи цели.

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје

Press24 - 11.06.2021

„Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Северна Македонија и Бугарија станува реалност. Добрите намери со кои беа поплочени повеќе најави досега, сега се преточени во конкретни, реални и најважно од сѐ - остварливи цели.

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје

24Инфо - 11.06.2021

„Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Северна Македонија и Бугарија станува реалност. Добрите намери со кои беа поплочени повеќе најави досега, сега се преточени во конкретни, реални и најважно од сѐ – остварливи цели.

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје

Нетпрес - 11.06.2021

Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Македонија и Бугарија станува реалност. Добрите намери со кои беа поплочени повеќе најави досега, сега се преточени во конкретни, реални и најважно од сѐ – остварливи цели.

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје, градбата ќе се интензивира за ...

Frontline - 11.06.2021

Папукчиски искажа благодарност за брзата реакција и изразената подготвеност за продолжување на редовни работни состаноци за изградба на железничката линија Софија-Скопје. „Овде, сите сме свесни за нашата одговорност во однос на реализацијата на ...

Локвенец: По речиси 30 години железничката пруга Софија – Скопје станува реалност

Слободен Печат - 11.06.2021

Ќе се интензивира изградбата на железничката пруга Софија – Скопје, најавија денеска генералниот директор на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура „Железници на Република Северна Македонија” Хари Локвенец и неговиот бугарскиколега ...

Со 165 милиони евра ќе се интензивира градбата на железничката пруга Софија-Скопје?

Lider - 11.06.2021

Ќе се интензивира изградбата на железничката пруга Софија – Скопје, најавија денеска генералниот директор на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура „Железници на Република С. Македонија“ Хари Локвенец и неговиот бугарски колега Красимир ...

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје, градбата ќе се интензивира

Опсервер - 11.06.2021

– Ќе се интензивира изградбата на железничката пруга Софија – Скопје, најавија денеска генералниот директор на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура „Железници на Република Северна Македонија“ Хари Локвенец и неговиот бугарскиколега ...

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје, градбата ќе се интензивира

iPortal - 11.06.2021

Ќе се интензивира изградбата на железничката пруга Софија – Скопје, најавија денеска генералниот директор на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура „Железници на Република Северна Македонија“ Хари Локвенец и неговиот бугарскиколега ...

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени средства за железничката пруга Софија – Скопје

ТВ21 - 11.06.2021

„Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Северна Македонија и Бугарија станува реалност. Добрите намери со кои беа поплочени повеќе најави досега, сега се преточени во конкретни, реални и најважно од сѐ – остварливи цели.

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје, градбата ќе се интензивира

Либертас - 11.06.2021

– Ќе се интензивира изградбата на железничката пруга Софија – Скопје, најавија денеска генералниот директор на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура „Железници на Република Северна Македонија“ Хари Локвенец и неговиот бугарскиколега ...

Обезбедени се пари за пругата кон Бугарија, има и готов проект

Независен - 11.06.2021

Директорите на двете државни компании за железничка инфраструктура на Македонија и Бугарија, денеска во Скопје им дадоа нов поттик на заложбите за изградба на пругата кон Софија. Директорот на инфраструктурата на македонските железници, Хари ...

Локвенец најави дека има пари да се почне со изградба на железница кон Бугарија

МКД - 11.06.2021

Конечно, по 30 години, пругата кон Бугарија станува реалност, обезбедени се 165 милиони евраи привршува тендерската постапка за избор на изведувач, изјави директорот на македонски Железници Хари Локвенец на средбата со бугарскиот колега Красимир ...

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје, градбата ќе се интензивира за ...

Centar - 11.06.2021

„Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Северна Македонија и Бугарија станува реалност. Добрите намери со кои беа поплочени повеќе најави досега, сега се преточени во конкретни, реални и најважно од сѐ – остварливи цели.

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје, градбата ќе се интензивира

Сител - 11.06.2021

Ќе се интензивира изградбата на железничката пруга Софија – Скопје, најавија денеска генералниот директор на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура „Железници на Република Северна Македонија“ Хари Локвенец и неговиот бугарскиколега ...

После речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Северна Македонија и Бугарија станува реалност

Бизнис Вести - 11.06.2021

„Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Северна Македонија и Бугарија станува реалност. Добрите намери со кои беа поплочени повеќе најави досега, сега се преточени во конкретни, реални и најважно од сѐ – остварливи цели.

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје

Вечер Прес - 11.06.2021

Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Македонија и Бугарија станува реалност. Добрите намери со кои беа поплочени повеќе најави досега, сега се преточени во конкретни, реални и најважно од сѐ – остварливи цели.

Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје

Н.Македонија - 11.06.2021

Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Северна Македонија и Бугарија станува реалност. Очекувам за 3-4 месеци овде, веќе да се гради. За важноста на овој проект за нашата земја, за граѓаните, за стопанството, за ...

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје

Мета - 11.06.2021

Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Северна Македонија и Бугарија станува реалност, рече генералниот директор на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура „Железници на Република Северна Македонија“, Хари ...

Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје, градбата ќе се интензивира за поврзување на целиот регион

Акцент - 11.06.2021

„Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Северна Македонија и Бугарија станува реалност. Добрите намери со кои беа поплочени повеќе најави досега, сега се преточени во конкретни, реални и најважно од сѐ – остварливи цели.

Годинава почнува изградбата на пругата Скопје-Софија, најавија директорите на железничката инфраструктура на С ...

360 степени - 11.06.2021

Локвенец изјави денеска дека привршува тендерската постапка за избор на изведувач и дека се обезбедени вкупно 165 милиони евра Почеток на изградбата на пругата Скопје-Софија во текот на оваа годинам најави денеска генералниот директор на ЈП за ...

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје, градбата ќе се интензивира

365 - 11.06.2021

„Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Северна Македонија и Бугарија станува реалност. Добрите намери со кои беа поплочени повеќе најави досега, сега се преточени во конкретни, реални и најважно од сѐ – остварливи цели.

Локвенец-Папукчиски: Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје

MakPress - 11.06.2021

Ќе се интензивира изградбата на железничката пруга Софија – Скопје, најавија денеска генералниот директор на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура „Железници на Република Македонија“ Хари Локвенец и неговиот бугарскиколега Красимир ...

Верувале или не: Најава дека пругата Скопје-Софија ќе почне да се гради годинава

Скопско Ехо - 11.06.2021

Генералниот директор на ЈП за железничка инфраструктура „Железници“, Хари Локвенец и Красимир Папукчиски, генерален директор на Националната компанија за железна и патна инфраструктура на Бугарија денеска во Скопје најавија почеток на изградбата на ...

Обезбедени се средства за железничката пруга Софија-Скопје

Пари - 12.06.2021

„Конечно, после речиси 30 години, железничката пруга за поврзување на Северна Македонија и Бугарија станува реалност. Добрите намери со кои беа поплочени повеќе најави досега, сега се преточени во конкретни, реални и најважно од сѐ – остварливи цели.

Железничката пруга помеѓу Северна Македонија и Бугарија се очекува да биде брза 130/160 километри на час

Бизнис Вести - 12.06.2021

Локвенец и Папукчиски остварија средба во просториите на ЈП „Железници на Република Северна Македонија“, на која присуствуваа и претставници на делегацијата на Европската Унија во Скопје кои дадоа силна поддршка за реализација на проектот и ...