TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Убиваат улични кучиња во Битола зашто го ширеле коронавирусот?

+инфо - 04.04.2020

Активистите од Битола од почетокот на април забележале дека исчезнуваат улични кучиња од локациите на кои тие вообичаено се движат, а меѓу нив има и такви со и без ушни маркички, реагираат три битолски здруженија за заштита на животните.

Британски научници истражуваат дали кучињата можат да ги намирисаат болните од корона вирус

Иновативност - 04.04.2020

Британска хуманитарна организација ги здружи силите со научници за да се утврди дали може осетливиот нос на кучињата да се искористи за откривање на болеста КОВИД 19. Организацијата Medical Detection Dogs во соработка со Лондонската школа за јавно ...

Кучињата можат да препознаат кои луѓе се лоши

Курир - 03.04.2020

Кучињата се исклучително интуитивни животни кои лесно ги препознаваат разликите во расположението на своите сопственици, но истражувањата потврдиле дека тие можат да препознаат и лоша личност.

Кучињата можат да препознаат кои луѓе се лоши

Пулс24 - 04.04.2020

Кучињата се исклучително интуитивни животни кои лесно ги препознаваат разликите во расположението на своите сопственици, но истражувањата потврдиле дека тие можат да препознаат и лоша личност.

Убиваат улични кучиња во Битола зашто го ширеле коронавирусот?

24Инфо - 04.04.2020

Активистите од Битола од почетокот на април забележале дека исчезнуваат улични кучиња од локациите на кои тие вообичаено се движат, а меѓу нив има и такви со и без ушни маркички, реагираат три битолски здруженија за заштита на животните.

Убиваат улични кучиња во Битола зашто го ширеле коронавирусот?

Курир - 04.04.2020

Активистите од Битола од почетокот на април забележале дека исчезнуваат улични кучиња од локациите на кои тие вообичаено се движат, а меѓу нив има и такви со и без ушни маркички, реагираат три битолски здруженија за заштита на животните.

Активисти тврдат дека уличните кучиња во Битола се заловуваат под изговор дека се опасност за ширење на корона вирусот

еМагазин - 05.04.2020

Активисти од здруженијата за заштита на животните „Мали херои“, „АРК“ и од фондацијата „Бибевски“ упатија протестно писмо до градоначлничката на Битола и директорот на ЈП „Комуналец“ од Битола во однос на тврдењата дека уличните кучиња се заловуваат ...