TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Опаѓа популацијата на речиси половина од животните на Земјата сега

Иновативност - 23.05.2023

Студија објавена во вторникот ги испитува промените во густината на популацијата на над 70.000 животински видови од целиот свет, што ја прави најопсежно истражување од тој тип досега. Истражувачи од Универзитетот Квинс во Белфаст велат дека ...

Опаѓа бројот на речиси половина од животинските видови во светот

Кајгана - 23.05.2023

Скоро половина од животинските видови во светот моментално минуваат низ фаза на намалување на големината на популацијата, покажа ново истражување. Студијата, објавена вчера, ги испитува промените во густината на населението на повеќе од 70.000 ...

Истражување: Половина од животинските видови во светот во опаѓање

Бизнис Вести - 23.05.2023

Речиси половина од животинските видови во светот денес минуваат низ фаза на намалување на популацијата, покажува ново истражување на Квинс Универзитетот во Белфаст, Северна Ирска. Трудот ги испитува промените во густината на населеноста на повеќе од ...

Половина од животинските видови во светот во опаѓање

MakPress - 23.05.2023

Речиси половина од животинските видови во светот денес минуваат низ фаза на намалување на популацијата, покажува ново истражување на Квинс Универзитетот во Белфаст, Северна Ирска. Трудот ги испитува промените во густината на населеноста на повеќе од ...

Истражување: Половина од животинските видови во светот во опаѓање

Опсервер - 23.05.2023

Речиси половина од животинските видови во светот денес минуваат низ фаза на намалување на популацијата, покажува ново истражување на Квинс Универзитетот во Белфаст, Северна Ирска. Трудот ги испитува промените во густината на населеноста на повеќе од ...

Истражување: Половина од животинските видови во светот во опаѓање

Либертас - 23.05.2023

Речиси половина од животинските видови во светот денес минуваат низ фаза на намалување на популацијата, покажува ново истражување на Квинс Универзитетот во Белфаст, Северна Ирска. Трудот ги испитува промените во густината на населеноста на повеќе од ...

Истражување: Половина од животинските видови во светот во опаѓање

Frontline - 23.05.2023

Речиси половина од животинските видови во светот денес минуваат низ фаза на намалување на популацијата, покажува ново истражување на Квинс Универзитетот во Белфаст, Северна Ирска. Трудот ги испитува промените во густината на населеноста на повеќе од ...

Половина од животинските видови во светот во опаѓање

Курир - 23.05.2023

Речиси половина од животинските видови во светот денес минуваат низ фаза на намалување на популацијата, покажува ново истражување на Квинс Универзитетот во Белфаст, Северна Ирска. Трудот ги испитува промените во густината на населеноста на повеќе од ...

Истражување: Половина од животинските видови во светот во опаѓање

Канал5 - 23.05.2023

Речиси половина од животинските видови во светот денес минуваат низ фаза на намалување на популацијата, покажува ново истражување на Квинс Универзитетот во Белфаст, Северна Ирска. Трудот ги испитува промените во густината на населеноста на повеќе од ...

Половина од животинските видови во светот во опаѓање

Нетпрес - 23.05.2023

Речиси половина од животинските видови во светот денес минуваат низ фаза на намалување на популацијата, покажува ново истражување на Квинс Универзитетот во Белфаст, Северна Ирска. Трудот ги испитува промените во густината на населеноста на повеќе од ...

Половина од животинските видови во светот во опаѓање

24Инфо - 23.05.2023

Речиси половина од животинските видови во светот денес минуваат низ фаза на намалување на популацијата, покажува ново истражување на Квинс Универзитетот во Белфаст, Северна Ирска. Трудот ги испитува промените во густината на населеноста на повеќе од ...