TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Балкон надвор од закон- Центар против ВМРО-ДПМНЕ

Телма - 05.07.2015

Партискиот симбол на ВМРО-ДПМНЕ и денеска беше во длабока сенка под балконот на новото седиште, балкон кој според инспекцијата на општина Центар е изграден нелегално врз државно земјиште. Единствената со опозициона власт скопска општина денеска ...

Новото седиште на ВМРО-ДПМНЕ излегло надвор од градежната маркица

Фокус - 05.07.2015

Овој објектот излегол од границите на градежната парцела и зафатил дел од државниот имот, информираат од Општина Центар по извршените контроли во овој објект именуван „Палата Христо Татарчев, изграден од компанијата „Бетон“ Инспекциските контроли ...

Инспектори на О. Центар влегоа во новата централа на ВМРО – ДПМНЕ:  Објектот нема употребна дозвола

Локално - 05.07.2015

Општина Центар изврши инспекциски надзор над градбата на АДГ Бетон, чиј дел е и седиштето на политичката партија ВМРО – ДПМНЕ. Инспекцијата, при увидот на лице место, констатираше дека инвеститорот има ставено во функција дел од објектот, иако за ...

Телма: Балкон надвор од закон – Центар против ВМРО-ДПМНЕ

Репортер - 05.07.2015

Партискиот симбол на ВМРО-ДПМНЕ и денеска беше во длабока сенка под балконот на новото седиште, балкон кој според инспекцијата на општина Центар е изграден нелегално врз државно земјиште ,јави Телма Единствената со опозициона власт скопска општина ...

Инспекцијата на Општина Центар влезе во седиштето на ВМРО-ДПМНЕ: Објектот нема употребна дозвола

А1 On - 05.07.2015

„Општина Центар изврши инспекциски надзор над градбата на АДГ Бетон, чиј дел е и седиштето на политичката партија ВМРО – ДПМНЕ. Инспекцијата, при увидот на лице место, констатираше дека инвеститорот има ставено во функција дел од објектот, иако за ...

ВМРО-ДПМНЕ тврди дека не е дивоградба терасата на партиското седиште

+инфо - 05.07.2015

Општина Центар неделава ќе ги побара документите од Град Скопје и од инвеститорот АДГ „Бетон“ поврзани со новата зграда, односно со партиското седиште на ВМРО-ДПМНЕ и согласно со позитивните прописи и ќе донесе соодветни управни акти.

Новиот објект на ВМРО – ДПМНЕ нема употребна дозвола

Нова ТВ - 05.07.2015

Општина Центар изврши инспекциски надзор над градбата на АДГ Бетон, чиј дел е и седиштето на политичката партија ВМРО – ДПМНЕ. Инспекцијата, при увидот на лице место, констатирала дека инвеститорот има ставено во функција дел од објектот, иако за ...

Инспекцијата на Општина Центар влезе во новиот објект на ВМРО–ДПМНЕ

Макфакс - 05.07.2015

Општина Центар изврши инспекциски надзор над градбата на АДГ Бетон, чиј дел е и седиштето на политичката партија ВМРО – ДПМНЕ. „Инспекцијата, при увидот на лице место, констатираше дека инвеститорот има ставено во функција дел од објектот, иако за ...

Новото седиште на ВМРО-ДПМНЕ без употребна дозвола

Кирилица - 05.07.2015

Инспекцијата на Општина Центар влегла во новиот објект на ВМРО – ДПМНЕ, при што е утрвдено дека oбјектот нема употребна дозвола, иако еден дел од објектот е пуштен во фунција. „Општина Центар изврши инспекциски надзор над градбата на АДГ Бетон, чиј ...

ИНСПЕКЦИИ ГО САРДИСАА НОВИОТ ШТАБ НА ВМРО ДПМНЕ - Еве што контстатирале засега

Sky - 05.07.2015

Општина Центар изврши инспекциски надзор над градбата на АДГ Бетон, чиј дел е и седиштето на политичката партија ВМРО – ДПМНЕ. Инспекцијата, при увидот на лице место, констатираше дека инвеститорот има ставено во функција дел од објектот, иако за ...

Општина Центар изврши инспекциски надзор: Новата зграда на ВМРО-ДПМНЕ нема употребна дозвола

Репортер - 05.07.2015

„Општина Центар изврши инспекциски надзор над градбата на АДГ Бетон, чиј дел е и седиштето на политичката партија ВМРО – ДПМНЕ. Инспекцијата, при увидот на лице место, констатираше дека инвеститорот има ставено во функција дел од објектот, иако за ...

Центар: Новиот штаб на ВМРО-ДПМНЕ нема употребна дозвола, објектот зафаќа и државен имот

МКД - 05.07.2015

Од општина Центар информираат на неправилности при извршениот инспекциски надзот на градбата на градежната фирма „Бетон“, чиј дел е и новото седиште на владејачката партија, сега именувано „Палата Христо Татарчев“.

Белата зграда на ВМРО-ДПМНЕ без употребна дозвола

Либертас - 05.07.2015

Инспекцијата на Општина Центар влегла во новиот објект на ВМРО – ДПМНЕ, при што е утрвдено дека oбјектот нема употребна дозвола, иако еден дел од објектот е пуштен во фунција. „Општина Центар изврши инспекциски надзор над градбата на АДГ Бетон, чиј ...

Инспекција на Центар утврди неправилности во зградата на ВМРО-ДПМНЕ

24 Вести - 05.07.2015

Новата зграда на владејачката ВМРО-ДПМНЕ немала употребна дозвола, проектот излегол надвор од градежната маркица и зафатил дел од државен имот- ова го констатирала инспекцијата на Општина Центар која денеска влегла во објектот.

Центар: Балконот на ВМРО-ДПМНЕ изграден врз државно земјиште

Телма - 05.07.2015

По инспекција на објектот на новото седиште на владеачката партија ВМРО-ДПМНЕ, општина Центар соопшти дека зградата нема употребна дозвола и дека дел од објектот (балкон и столбови) се изградени на државно земјиште надвор од градежната маркичка која ...

Инспекција на Општина Центар во новиот објект на ВМРО-ДПМНЕ

Телеграф - 05.07.2015

Од општината тврдат дека објектот нема употребна дозвола. Од увидот, инспекцијата констатираше дека над влезот на објектот на политичката партија ВМРО – ДПМНЕ има балкони и покриен дел, иако градежната маркица завршува со објектот Општина Центар ...

Инспекција во седиштето на ВМРО-ДПМНЕ

Утрински - 05.07.2015

Инспекторите од Општина Центар констатирала дека дел од новиот објект на АДГ„Бетон“ е ставен во функција без да добие употребна дозвола Новата зграда именувана како „Палата Христо Татарчев“ во која се наоѓа седиштето на ВМРО-ДПМНЕ во Скопје е ...

Новото седиште на ВМРО-ДПМНЕ нема употребна дозвола

Телма - 05.07.2015

Општина Центар изврши инспекциски надзор над градбата на АДГ Бетон, чиј дел е и седиштето на политичката партија ВМРО – ДПМНЕ. Инспекцијата, при увидот на лице место, констатираше дека инвеститорот има ставено во функција дел од објектот, иако за ...

Инспекција на Општина Центар: Новиот објект на ВМРО-ДПМНЕ нема употребна дозвола

еМагазин - 05.07.2015

Општина Центар соопшти дека извршила инспекциски надзор над градбата на АДГ Бетон, чиј дел е и седиштето на политичката партија ВМРО – ДПМНЕ. Инспекцијата, при увидот констатирала дека инвеститорот има ставено во функција дел од објектот, иако за ...

Седиштето на ВМРО-ДПМНЕ нема употребна дозвола

Вест - 05.07.2015

Новата зграда на ВМРО-ДПМНЕ во центарот на Скопје нема употребна дозвола. Ова го соопшти Општина Центар, чии градежни инспектори извршиле контрола врз градбата на АДГ"Бетон", чиј дел е и седиштето на ВМРО-ДПМНЕ, и утврдиле дека се надминати и ...

Инспекција на Општина Центар: Новиот објект на ВМРО-ДПМНЕ нема употребна дозвола

МК News - 06.07.2015

Општина Центар соопшти дека извршила инспекциски надзор над градбата на АДГ Бетон, чиј дел е и седиштето на политичката партија ВМРО – ДПМНЕ.Инспекцијата, при увидот констатирала дека инвеститорот има ставено во функција дел од објектот, иако за тоа ...