TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кинескиот Ел Чапо избегал од затвор: Филмско бегство низ канализација (видео)

Локално - 24.09.2020

Бегство од затвор слично на оној во филмскиот хит Бегството од Шошенко го снимиле безбедносните камери во Индонезија. Имено, кинескиот нарко-бос Чаи Чангпанг (53), кој бил осуден на смрт, избегал од затворот Тангреанг недалеку од Џакарта.

Како во филм: Дилер на дрога осуден на смрт, ископал тунел од ќелијата и побегнал

Слободен Печат - 24.09.2020

Кинески дилер на дрога, осуден на смртна казна, извел филмско бегство од затвор копајќи тунел од неговата ќелија до цевките на канализација. Каи Чангпан бил во затвор на периферијата на главниот град Џакарта , бидејќи бил фатен како шверцува ...

Чекајќи смртна казна ископал тунел и избегал од затворот

Кумановски м. - 23.09.2020

Кинески дилер на дрога, осуден на смрт, направи филмско бегство од затвор копајќи тунел од неговата ќелија до канализационите цевки. Каи Чангпан бил во затвор на периферијата на главниот град Џакарта, бидејќи бил фатен како шверцува метамфетамин.