TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НА ПЛОШТАДОТ „МАКЕДОНИЈА“: Поставен споменик на Неџат Аголи

Телеграф - 26.09.2014

На плоштадот „Македонија“ поставен е нов петметарски споменик на Неџат Аголи Споменикот на Аголи е изработен од бронза од страна на скулпторот Исмет Рамичевич.

Споменик на Неџат Аголи во Скопје, Груби се слика пред него: „Нашиот е најубав!“

Фактор - 26.09.2014

Петметарски споменик на Неџат Аголи е поставен денеска во Скопје, како дел од проектот „Скопје 2014-та“. Споменикот е дело на скулпторот Исмет Рамичевич.

Неџат Аголи се исправи на централниот плоштад

Утрински - 26.09.2014

Централното градско подрачје доби нов петметарски споменик на Неџат Аголи. Бронзениот споменик е поставен на плоштадот „Македонија“, а е дело на скулпторот Исмет Рамичкевич.

"Скопје 2014"-Поставен петметарски споменик на Неџат Аголи

Н.Македонија - 26.09.2014

Пет метарскиот споменик на Неџат Аголи, денес е поставен во центарот на Скопје, на плоштадот ,, Македонија “ Споменикот на Аголи е изработен од бронза од скулпторот Исмет Рамичевич.