TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Алаѓозовски: Со било која гарнитура во минисрството реформските процеси ќе продолжат

Кумановски м. - 16.05.2018

loading... Без разлика кој и да биде следниот министер за култура, ќе продолжат политиките согласно реформската агенда на Владата, рече денеска од Куманово актуелниот министер Роберт Алаѓозовски, одговарајќи на новинарско прашање по најавите за ...

Алаѓозовски: Кој и да биде министер, реформската агенда ќе продолжи

Фокус - 16.05.2018

Без разлика кој и да биде следен министер, тоа ќе бидат политики на континуитет, постои реформска агенда на Владата, која е донесена консензуално, националната стратегија е донесена со учество на целата културна фела, независниот сектор, ...

Јас сум министер додека Собранието не изгласа поинаку, рече Алаѓозовски во Куманово

Сакам да кажам - 16.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска во Куманово рече дека тој останува министер за култура, сè додека Собранието не изгласа поинаку, по шпекулациите дека дека тој е еден од миснистрите што ќе биде сменет од функцијата во ...

Ќе се реконструира Спомен костурницата во Куманово

А1 On - 16.05.2018

Во Куманово ќе се реставрира Спомен Костурницата, најави денеска министерот за култура Роберт Алаѓозовски, при денешната посета на бројни културно-исторски споменици во градот. Стручен тим формиран од Националниот конзерваторски центар веќе ја ...

Министерот Алаѓозовски најави реконструкција на Спомен Костурница (ФОТО)

Кумановски м. - 16.05.2018

loading... Споменикот на паднатите борци во Куманово, или познат како Спомен Костурница ќе биде целосно реконструиран во текот на следната година, најави денеска министерот за култура Роберт Алаѓозовски.

Алаѓозовски: Кој и да биде министер, реформската агенда на Министерството ќе продолжи

А1 On - 16.05.2018

Без разлика кој и да биде следен министер, тоа ќе бидат политики на континуитет, постои реформска агенда на Владата, која е донесена консензуално, националната стратегија е донесена со учество на целата културна фела, независниот сектор, ...

Алаѓозовски: Кој и да е следен министер ќе продолжи со реформската агенда

Либертас - 16.05.2018

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска во Куманово рече дека тој останува министер за култура, сè додека Собранието не изгласа поинаку, по шпекулациите дека дека тој е еден од миснистрите што ќе биде сменет од функцијата во ...

Ќе се реконструира Спомен костурницата во Куманово

+инфо - 16.05.2018

Во Куманово ќе се реставрира Спомен Костурницата, најави денеска министерот за култура Роберт Алаѓозовски, при денешната посета на бројни културно-исторски споменици во градот. Стручен тим формиран од Националниот конзерваторски центар веќе ја ...

Алаѓозовски: Кој и да биде министер, реформската агенда на Министерството ќе продолжи

Стандард - 16.05.2018

Без разлика кој и да биде следен министер, тоа ќе бидат политики на континуитет, постои реформска агенда на Владата, која е донесена консензуално, националната стратегија е донесена со учество на целата културна фела, независниот сектор, ...

Алаѓозовски: Кој и да биде министер, реформската агенда ќе продолжи

Независен - 16.05.2018

Без разлика кој и да биде следен министер, тоа ќе бидат политики на континуитет, постои реформска агенда на Владата, која е донесена консензуално, националната стратегија е донесена со учество на целата културна фела, независниот сектор, ...

Алаѓозовски: Кој и да биде министер, реформската агенда на Министерството ќе продолжи

Канал5 - 16.05.2018

Без разлика кој и да биде следен министер, тоа ќе бидат политики на континуитет, постои реформска агенда на Владата. Без разлика кој и да биде следен министер, тоа ќе бидат политики на континуитет, постои реформска агенда на Владата, која е донесена ...

Алаѓозовски: Кој и да биде министер, реформската агенда на Министерството ќе продолжи

Локално - 16.05.2018

Без разлика кој и да биде следен министер, тоа ќе бидат политики на континуитет, постои реформска агенда на Владата, која е донесена консензуално, националната стратегија е донесена со учество на целата културна фела, независниот сектор, ...

Алаѓозовски: Кој и да биде министер, реформската агенда на Министерството ќе продолжи

Канал 77 - 16.05.2018

Без разлика кој и да биде следен министер, тоа ќе бидат политики на континуитет, постои реформска агенда на Владата, која е донесена консензуално, националната стратегија е донесена со учество на целата културна фела, независниот сектор, ...

Алаѓозовски: Кој и да биде министер, реформската агенда на Министерството ќе продолжи

Бриф - 16.05.2018

Без разлика кој и да биде следен министер, тоа ќе бидат политики на континуитет, постои реформска агенда на Владата, која е донесена консензуално, националната стратегија е донесена со учество на целата културна фела, независниот сектор, ...

Алаѓозовски по најавите за негова смена: Кој и да биде нов министер, реформите продолжуваат

Вечер - 16.05.2018

Без разлика кој и да биде следен министер за култура, според Алаѓозовски реформитепродолжуваат . “Постои реформска агенда на Владата. Националната стратегија е донесена со учество на целата културна фела, независниот сектор, институционалниот ...