TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бизарен фестивал на голотијата се одржа во Јапонија (ВИДЕО)

Канал5 - 18.02.2020

Илјадници мажи се собраа да учествуваат на годишниот „Гол фестивал“ на островот Хоншу, Јапонија. Вистинско име на фестивалот е „Хадака Мацури“, а овој фестивал се одржува во храмот Саидаџи Канонин, во близина на градот Окајама.

Околу 10.000 Јапонци учествуваа на Голиот фестивал

Кајгана - 18.02.2020

Околу 10.000 Јапонци го прославија Голиот фестивал, односно Хадака Мацури славејќи ја плодноста, жетвата и благосостојбата. Овој фестивал се одржува секоја година во третата сабота на февруари.

„Голиот фестивал“ привлекува десетици илјади посетители: Јапонците на необичен начин ја најавуваат пролетта

Точка - 18.02.2020

Илјадници мажи учествуваа во годишниот „Гол фестивал“ на островот Хоншу во Јапонија. Овој фестивал кој Јапонците го нарекуваат „Хадака Мацури“ се одржува во храмот Саидаји Канонин во близина на Окајама.

„Голиот фестивал“ во Јапонија – традиција од 500 години која е невозможно да замре/видео

Вечер - 18.02.2020

Околу десет илјади Јапонци изминатиов викенд го прославија традиционално „Голиот фестивал“, односно Хадака Матсури, славејќи ги благодатите на жетвата, благосостојбата и плодноста. Фестивалот се одржува секоја година во третата сабота од февруари.

Хадака мацури: јaпонската прослава на голотијата

Оff.net - 17.02.2020

Секоја трета сабота во февруари во јужниот дел на островот Хоншу се одржува фестивал на кој се собираат и по 10.000 (речиси) голи мажи. По настанот во Јапонија доаѓа ...

Пет века „Гол фестивал“: Илјадници мажи ја прославија благосостојбата и плодноста

Слободен Печат - 18.02.2020

Вкупно 10.000 мажи од Јапонија учествуваа на традиционалниот „Гол фестивал“, односно Хадака Мацури, преку кој ја прославија благосостојбата, жетвата и плодноста. Фестивалот се одржува секоја година во третата сабота од февруари.

„Хадака Мацури“ – бизарниот јапонски фестивал на голотијата (снимка)

Таратур - 19.02.2020

Секоја година на јапонскиот остров Хоншу се собираат илјадници мажи за да го одбележат годинешното издание на тамошниот традиционален фестивал на голотијата. Вистинско име на фестивалот е „Хадака Мацури“, а овој фестивал се одржува во храмот Саидаџи ...

„Хадака Мацури“ – бизарниот јапонски фестивал на голотијата

ММС - 19.02.2020

Секоја година на јапонскиот остров Хоншу се собираат илјадници мажи за да го одбележат годинешното издание на тамошниот традиционален фестивал на голотијата. Вистинско име на фестивалот е „Хадака Мацури“, а овој фестивал се одржува во храмот Саидаџи ...

Илјадници голи Јапонци го прославија бизарниот фестивал ВИДЕО

+инфо - 19.02.2020

Фестивалот ја слави „церемонијата на доаѓањето на пролетта, просперитетот и плодноста“. Илјадници мажи учествуваа во годишниот „Гол фестивал“ на островот Хоншу во Јапонија. Вистинско име на фестивалот е „Хадака Мацури“, а овој фестивал се одржува во ...

„Голиот фестивал“ привлекува илјадници: Јапонците на необичен начин ја најавуваат пролетта

Вистина.мк - 19.02.2020

Илјадници мажи учествуваа во годишниот „Гол фестивал“ на островот Хоншу во Јапонија. Овој фестивал кој Јапонците го нарекуваат „Хадака Мацури“ се одржува во храмот Саидаји Канонин во близина на Окајама.