TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лични карти и пасоши со „Северна Македонија“ ќе се издаваат од септември

МКД - 20.01.2020

Новите лични документи за македонските граѓани со името Република Северна Македонија ќе почнат да се издаваат од септември годинава, иако беше најавувано уште за крајот на минатата година.

НОВИ ДОКУМЕНТИ: Од септември „Северна“ влегува во македонските лични карти и пасоши

Денешен - 20.01.2020

Лични карти и пасоши на македонските граѓани со сменетото име РС Македонија ќе почне да им бидат издавани од септември оваа годинава. Ова, од свои извори од МВР, го објави порталот МКД. Како што е објавено од цитираните извори, на 5 декември 2019 ...

„МКД.мк“: Лични документи со „Северна Македонија“ ќе се издаваат од септември

365 - 20.01.2020

Иако беа најавувани за во декември минатата година, новите лични документи кои ќе го содржат името Република Северна Македонија ќе почнат да се издаваат од септември годинава, објави „МКД.мк“ повикувајќи се на извори од МВР, кои потврдуваат дека во ...

Од септември лични карти и пасоши со „Северна Македонија“

Press24 - 20.01.2020

Новите документи за македонските граѓани со името Република Северна Македонија ќе почнат да се издаваат од септември годинава. Извори од МВР за МКД.мк информираат дека на 5 декември лани била склучена Рамковна спогодба, а една недела подоцна, на 11 ...

Лични карти и пасоши со „ С. Македонија“ ќе се издаваат од септември

Магазин - 20.01.2020

Новите документи за македонските граѓани со името С. Република Македонија ќе почнат да се издаваат од септември годинава. Извори од МВР за МКД.мк информираат дека на 5 декември лани била склучена Рамковна спогодба, а една недела подоцна, на 11 ...

Лични карти и пасоши со „Северна Македонија“ ќе се издаваат од септември

Скопје24 - 20.01.2020

Новите лични документи за македонските граѓани со името Република Северна Македонија ќе почнат да се издаваат од септември годинава, иако беше најавувано уште за крајот на минатата година.

МКД.мк: Лични документи со „Северна“ од септември

Expres - 20.01.2020

Нови лични документи за македонските граѓани со името Република Северна Македонија ќе почнат да се издаваат од септември годинава. Извори од МВР за МКД.мк информираат дека на 5 декември лани била склучена Рамковна спогодба, а една недела подоцна, на ...

Лични карти и пасоши со „Северна Македонија“ ќе се издаваат од септември

еМагазин - 21.01.2020

Новите лични документи за македонските граѓани со името Република Северна Македонија ќе почнат да се издаваат од септември годинава, иако беше најавувано уште за крајот на минатата година, објави МКД.