TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија најголем увозник на струја, Албанија лидер во користење на енергија од обновливи извори

Алфа - 25.09.2022

Долгогодишната незаинтересираност за инвестиции во енергетски капацитети и се удри од глава на власта во време на криза, а најдебелиот крај ќе го извлечат граѓаните и стопанството преку високите сметки за струја.

Зимата пред прагот, Владата сè уште нема обезбедено струја и гас

Алфа - 24.09.2022

Владата сè уште не договори увоз на струја ниту од Бугарија, ниту од Турција. Часовникот отчукува, а од ден на ден исходот од преговорите е се подалечен. Министрите во последниве две недели имаа обиколка, односно роуд шоу во потрага по евтини ...

Ако Владата не правеше криминал и произведеше доволно струја немаше да има поскапување

PressingTV - 11.09.2022

Од ВМРО-ДПМНЕ обвинуваат дека ако владата не правеше криминал и произведеше доволно струја немаше да има поскапување во јули, а за во јануари немаше да станува ни збор. Народот плаќа скапа струја затоа што владата не произведува доволно.

Од утре ќе се знае од каде владата ќе снабди со поевтина струја за фирмите

Фокус - 25.09.2022

Иако договор со Бугарија нема, власта уверува дека контактите продолжуваат како со официјална Софија, така и со Турција и Србија има секојдневни конткати, a од утре се очекува информација од каде владата ќе се снабди со поевтина струја за фирмите ...

Македонија најголем увозник на струја, Албанија лидер во користење на енергија од обновливи извори

Lider - 25.09.2022

Долгогодишната незаинтересираност за инвестиции во енергетски капацитети и се удри од глава на власта во време на криза, а најдебелиот крај ќе го извлечат граѓаните и стопанството преку високите сметки за струја, објави телевизија Алфа .

Македонија најголем увозник на струја, Албанија лидер во користење на енергија од обновливи извори

Република - 26.09.2022

Долгогодишната незаинтересираност за инвестиции во енергетски капацитети и се удри од глава на власта во време на криза, а најдебелиот крај ќе го извлечат граѓаните и стопанството преку високите сметки за струја, објави телевизија Алфа .