TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

IQ мапа: Кој е поглуп, а кој попаметен од Македонците во Европа?

Кајгана - 18.01.2022

Насловот на порталот на српската телевизија B92 „Србите и Албанците се меѓу најглупавите народи во Европа“ ги налути нашите соседи. Под линкот со објавата на Facebook има стотици коментари на гневните Срби за мапата што ги вброи меѓу најглупавите ...

Објавена е карта на интелигенцијата на европските нации, Балканот на дното

Канал5 - 18.01.2022

Порталот Б92 објави мапа на Европа со просечни вредности на коефициент на интелигенција за сите европски народи. Картата покажува дека Србите, Црногорците и Албанците се нации со најнизок просечен коефициент на интелигенција во Европа.

Картата на „националната интелегенција“ во Европа ги разбесни Србите, ама и македонците не сме ништо подобри

Во Центар - 17.01.2022

„Дали граѓаните на Република Србија навистина имаат пониска просечна интелигенција од другите европски народи?“, прашаа авторите во српското издание на магазинот National Geographic и предизвикаа огромни реакции во медиумите и социјалните мрежи во ...

„СРБИТЕ, ЦРНОГОЦИТЕ И АЛБАНЦИТЕ МЕЃУ НАЈГЛУПАВИТЕ НАРОДИ НА ЕВРОПА“: Контроверзна студија за коефициент на ...

Кумановски м. - 17.01.2022

Во медиумите се појави карта на Европа, на која се прикажани просечните вредности на коефициентот на интелигенција за сите европски нации. Мапата многу сликовито покажува како народите на Истокот, а особено на Балканот, се значително пониски по ...