TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Друштвото на филмски работници бара редефинирање на моделите за финансирање

Телма - 14.02.2020

Друштвото на филмски работници на Македонија, на денешното редовно годишно Собрание , едногласно ја изгласа иницијтивата за редефинирање на моделите за финансирање во филмската дејност во државата.

Друштвото на филмски работници издаде прирачник за филмаџии

Макфакс - 14.02.2020

‘Рихванд’ или ‘бекдроп’, што е ‘шарфер’, што е ‘клапер’ и за што се задолжени истите, што е ‘извршен’, а што ‘линиски продуцент’, се само дел од дефинираните поими што ги содржи првиот прирачник издаден од страна на Друштвото за Филмски Работници на ...

ДФРМ: Македонскиот филм мора да се потпира врз стабилни и одржливи извори на финансирање

Република - 14.02.2020

На редовното собрание на Друштвото на филмски работници на Македонија беше усвоена одлука за покревање иницијатива за потребите за редефинирање на моделите на македонскиот филм. Во прилог е писмото испратено до сите релевантни институиции во ...

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Опсервер - 14.02.2020

– Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар.

Трибина на тема „Жените во македонскиот филм“ во кино „Фросина“

Радио МОФ - 13.02.2020

Трибина на темата „Жената во македонскиот филм“ и дискусија за улогата и вклученоста на актерките во македонската кинематографија, ќе се одржи во склоп на „Златна рамка 2020“. По иницијатива на Друштвото на филмски работници во Македонија, оваа ...

„Златна рамка“ најавува трибина: „Жената во македонскиот филм“

Република - 13.02.2020

Како дел од програмата на „Златна рамка 2020“ в недела на 16 февруари со почеток во 11.30 часот во кино Фросина, ќе се одржи трибина, насловена како „Жената во македонскиот филм“. Во насока на сите заложби за подобрување на статусот на филмските ...

Трибина на „Златна рамка 2020“ – Жената во македонскиот филм

Frontline - 13.02.2020

Како дел од програмата на „Златна рамка 2020“ в недела на 16 февруари со почеток во 11.30 часот во кино Фросина, ќе се одржи трибина, насловена како „Жената во македонскиот филм“. Во насока на сите заложби за подобрување на статусот на филмските ...

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Курир - 14.02.2020

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар.

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

Сител - 14.02.2020

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар.

Ревија на македонски филмови во МКЦ

+инфо - 14.02.2020

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар.

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

А1 On - 14.02.2020

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар.

Втора ревија на македонски филмови „Златна рамка“

MakPress - 14.02.2020

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар.

Трибина „Жената во македонскиот филм“ на „Златна рамка 2020“

Stylist - 14.02.2020

Како дел од програмата на „Златна рамка 2020“ , ќе се одржи трибина, насловена како „ Во насока на ситезаложби за подобрување на статусот на филмските работници, се очекува широкадискусија за улогата и статусот на жените вклучени во сите сегменти ...

ДФРМ бара редефинирање на финансирањето на македонскиот филм

А1 On - 14.02.2020

Друштвото на филмските работници на Македонија (ДФРМ) на редовното собрание усвои одлука да иницира редефинирање на моделите на финансирање на македонскиот филм. Бидејќи фелата се соочува со проблеми во финансирањето на филмските проекти, а авторите ...

Филмските работници бараат редефинирање на финансирањето на македонскиот филм

+инфо - 14.02.2020

Во однос на оформување на буџетот за филм според моделот пер капита (глава на жител), Друштвото предлага минималната ставка да изнесува помеѓу 2 и 3 евра по жител. Друштвото на филмските работници на Македонија (ДФРМ) на редовното собрание усвои ...

Друштвото на филмски работници издаде прирачник за филмаџиите

Република - 14.02.2020

„Рихванд“ или „бекдроп“, што е „шарфер“, што е „клапер“ и за што се задолжени истите, што е „извршен“, а што „линиски продуцент“, се само дел од дефинираните поими што ги содржи Првиот Прирачник издаден од страна на Друштвото за Филмски Работници на ...

Издаден прирачник за филмаџии во издание на ДФРМ

А1 On - 14.02.2020

Рихванд или бекдроп, што е шарфер, a што клапер, разликата помеѓу извршен и линиски продуцент, се дел од дефинираните поими што ги содржи Прирачникот за филмаџии, прв прирачник за филмските работници што го издаде Друштвото на филмски работници на ...

ДФРМ бара редефинирање на финансирањето на македонскиот филм

MakPress - 14.02.2020

Друштвото на филмските работници на Македонија (ДФРМ) на редовното собрание усвои одлука да иницира редефинирање на моделите на финансирање на македонскиот филм. Бидејќи фелата се соочува со проблеми во финансирањето на филмските проекти, а авторите ...

ДФРМ бара редефинирање на финансирањето на македонскиот филм

Опсервер - 14.02.2020

Во однос на оформување на буџетот за филм според моделот пер капита (глава на жител), Друштвото предлага минималната ставка да изнесува помеѓу 2 и 3 евра по жител. Тоа ќе претставува минимум услов за скромно, а сепак нормално и достоинствено ...

Прирачник за филмаџии во издание на ДФРМ

MakPress - 14.02.2020

Рихванд или бекдроп, што е шарфер, a што клапер, разликата помеѓу извршен и линиски продуцент, се дел од дефинираните поими што ги содржи Прирачникот за филмаџии, прв прирачник за филмските работници што го издаде Друштвото на филмски работници на ...

Втора ревија на „Златна рамка“ со 22 македонски филмови

Вечер Прес - 14.02.2020

Дваесет и два филма од минатата година ќе бидат прикажани на второто издание на ревијата на македонски филмови „Златна рамка“, која под мотото „Во наш филм“ ќе се одржува од денеска до 16 февруари во Младинскиот културен центар.

ДФРМ бара редефинирање на финансирањето на македонскиот филм

Вечер Прес - 14.02.2020

Друштвото на филмските работници на Македонија (ДФРМ) на редовното собрание усвои одлука да иницира редефинирање на моделите на финансирање на македонскиот филм. Бидејќи фелата се соочува со проблеми во финансирањето на филмските проекти, а авторите ...

Прирачник за филмаџии во издание на ДФРМ

Вечер Прес - 14.02.2020

Рихванд или бекдроп, што е шарфер, a што клапер, разликата помеѓу извршен и линиски продуцент, се дел од дефинираните поими што ги содржи Прирачникот за филмаџии, прв прирачник за филмските работници што го издаде Друштвото на филмски работници на ...

ДФРМ бара редефинирање на финансирањето на македонскиот филм

МКД - 14.02.2020

Друштвото на филмските работници на Македонија (ДФРМ) на редовното собрание усвои одлука да иницира редефинирање на моделите на финансирање на македонскиот филм. Бидејќи фелата се соочува со проблеми во финансирањето на филмските проекти, а авторите ...