TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Догодина од Охрид до Врбјани по автопат

OhridNews - 18.07.2019

Изградбата на автопатот Oхрид – Кичево ќе се засили и ќе добие на динамика, очекува министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, откако кинеската „Ексим“ банка најави дека ќе бидат исплатени 380 милиони евра за реализација на овој капитален ...

„Гранит“ во замена на „Трансмет“ ќе го догради автопатот Кичево – Охрид!

Магазин - 17.07.2019

Скопски „Гранит“ ќе продолжи со изградбата на автопатот Кичево – Охрид. Откако заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, најави дека кинеската Ексим банка одобри ефтин кредит за да продолжи Кичево – Охрид, ...

Сугарески: Првите километри од автопатот Скопје - Блаце ќе се изградат годинава

Сител - 17.07.2019

Ревизијата од Градежниот факултет го заглави автопатот Скопје – Блаце. Надлежните ја чекаат анализата на проектот за да можат да објават тендер и да се избере компанија која ќе ја гради делницата.

Во следниот период интензивно ќе се работи на изградба на автопатите Кичево –Охрид и Скопје – Блаце

Канал5 - 17.07.2019

Власта најавува забрзана динамика на изградбата на автопатишта низ земјава. Иако без конректни рокови, уверуваат дека во следниот период интензивно ќе се работи на Кичево –Охрид и Скопје – Блаце .

Автопат Скопје – Блаце, се чека ревизијата од градежен факултет

Алсат-М - 17.07.2019

Јавното претпријатие за државни патишта го чека Градежниот факултет да ја доврши ревизијата за делницата Скопје – Блаце, па дури потоа ќе го објавеле тендерот за изградба на првите два километри од долгонајавуваниот автопат до Косово.

„Гранит“ наместо „Трансмет“ ќе го догради автопатот Кичево – Охрид

Мета - 17.07.2019

Скопски „Гранит“ ќе продолжи со изградбата на автопатот Кичево – Охрид онаму каде што запре фирмата „Трансмет“ на Сеад Кочан. Вредноста на неизвршените работи изнесува 54.442.364 евра. „ГД Гранит АД Скопје потпиша договор за отстапување на ...

Ќе се интензивира изградбата на автопатот до Охрид

Иновативност - 17.07.2019

Откако кинеската Ексим банка одобри ефтин кредит за да продолжи Кичево – Охрид, министерот за транспорт и врски Горан Сугарески изјави дека веќе наредната година возачите да може да возат и по половина од автопатот.

Автопатот Кичево – Охрид ќе се гради забрзано – Кинезите дадоа амин и 380 милиони евра

Мета - 17.07.2019

Изградбата на автопатот Кичево – Охрид забрзано ќе продолжи во наредниов период, а половина од делницата во делот меѓу селото Врбјани и Охрид ќе се направи напор да се заврши следната година.

Приватизација на Македонски железници – Транспорт?!

Алфа - 17.07.2019

Владата размислува да ги приватизира Македонски железници Транспорт. Во моментов според министерот за транспорт и врски, се правела дополнителна анализа. Според него, таа треба да биде готова на есен, па дури тогаш ќе се знае како ќе се одвива ...

Се чека ревизија од Градежен факултет за да почне изградбата на Скопје-Блаце

Сител - 17.07.2019

Се чека ревизијата од страна на Градежниот факултет за да може да се објави тендер за првите два километри од автопатот Скопје-Блаце. Министерот на транспорт, Сугарески информираше дека веднаш штом ќе заврши ревизијата Јавното претпријатие за ...

Сугарески: Динамизирање на изградбата на автопатот Кичево-Охрид

Опсервер - 17.07.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува динамизирање на активностите за изградба на автопатот Кичево – Охрид, откако кинеската „Ексим банка“ ги извести надлежните институции дека ќе бидат исплатени резервираните 200 милиони евра од ...

Дали и како ќе се приватизира МЖ Транспорт ќе се знае наесен

Вечер - 17.07.2019

Во тек и анализа за приватизација на МЖ-Транспорт, информира денеска министерот за транспорт и врски Горан Сугарески. Според него, таа треба да биде готова наесен, па дури тогаш ќе се знае како ќе се одвива целиот процес.

Ќе се интензивира изградбата на автопатот до Охрид

Локално - 17.07.2019

Откако кинеската Ексим банка одобри евтин кредит за да продолжи Кичево – Охрид, министерот за транспорт и врски Горан Сугарески изјави дека веќе наредната година возачите да може да возат и по половина од автопатот.

Се чека ревизија од Градежен факултет за да почне изградбата на Скопје-Блаце

Скопје инфо - 17.07.2019

Се чека ревизијата од страна на Градежниот факултет за да може да се објави тендер за првите два километри од автопатот Скопје-Блаце. Министерот на транспорт, Сугарески информираше дека веднаш штом ќе заврши ревизијата Јавното претпријатие за ...

Сугарески: Динамизирање на изградбата на автопатот Кичево-Охрид

Локално - 17.07.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува динамизирање на активностите за изградба на автопатот Кичево – Охрид, откако кинеската „Ексим банка“ ги извести надлежните институции дека ќе бидат исплатени резервираните 200 милиони евра од ...

Сугарески: Динамизирање на изградбата на автопатот Кичево-Охрид

Сител - 17.07.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува динамизирање на активностите за изградба на автопатот Кичево – Охрид, откако кинеската „Ексим банка“ ги извести надлежните институции дека ќе бидат исплатени резервираните 200 милиони евра од ...

Сугарески: Динамизирање на изградбата на автопатот Кичево-Охрид

Вечер - 17.07.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува динамизирање на активностите за изградба на автопатот Кичево – Охрид, откако кинеската „Ексим банка“ ги извести надлежните институции дека ќе бидат исплатени резервираните 200 милиони евра од ...

Сугарески: Динамизирање на изградбата на автопатот Кичево-Охрид

Канал5 - 17.07.2019

Известени сме дека се обезбедени средствата, во периодов треба да бидат достапни и сериозно да се динамизира процесот. Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува динамизирање на активностите за изградба на автопатот Кичево – Охрид, ...

Сугарески: Во финиш сме за 2 км од автопатот Скопје – Блаце, а останатите 10,5 км се уште ги проектираме

Денешен - 17.07.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува динамизирање на активностите за изградба на автопатот Кичево – Охрид, откако кинеската „Ексим банка“ ги извести надлежните институции дека ќе бидат исплатени резервираните 200 милиони евра од ...

Сугарески: Динамизирање на изградбата на автопатот Кичево-Охрид

Press24 - 17.07.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува динамизирање на активностите за изградба на автопатот Кичево – Охрид, откако кинеската „Ексим банка“ ги извести надлежните институции дека ќе бидат исплатени резервираните 200 милиони евра од ...

Сугарески: Наредната година 30-те километри од Охрид до Врбјани ќе ги пуштиме во сообраќај

+инфо - 17.07.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува динамизирање на активностите за изградба на автопатот Кичево – Охрид, откако кинеската „Ексим банка“ ги извести надлежните институции дека ќе бидат исплатени резервираните 200 милиони евра од ...

Сугарески: Динамизирање на изградбата на автопатот Кичево-Охрид

Либертас - 17.07.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува динамизирање на активностите за изградба на автопатот Кичево – Охрид, откако кинеската „Ексим банка“ ги извести надлежните институции дека ќе бидат исплатени резервираните 200 милиони евра од ...

Сугарески: Динамизирање на изградбата на автопатот Кичево-Охрид

iPortal - 17.07.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува динамизирање на активностите за изградба на автопатот Кичево – Охрид, откако кинеската „Ексим банка” ги извести надлежните институции дека ќе бидат исплатени резервираните 200 милиони евра од ...

Сугарески: Се чека ревизија од Градежен факултет за да почне изградбата на Скопје-Блаце

PressingTV - 17.07.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески очекува динамизирање на активностите за изградба на автопатот Кичево – Охрид, откако кинеската „Ексим банка“ ги извести надлежните институции дека ќе бидат исплатени резервираните 200 милиони евра од ...