TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ново истражување: Следниот суперконтинент може да го уништи човештвото

Слободен Печат - 26.09.2023

Новото истражување покажува дека формирањето на нов суперконтинент би можело да ги „избрише“ луѓето и сите други цицачи (ако воопшто постојат) од Земјата за 250 милиони години, пишува „Си-ен-ен“.

Студија: Нов „суперконтинент“ може да го уништи човештвото во далечна иднина

Курир - 26.09.2023

Формирање на нов „суперконтинент“ би можело да ги збрише луѓето и сите други цицачи (ако тогаш воопшто постојат) од лицето на Земјата за 250 милиони години, покажува новото истражување, спроведено од научници од Универзитетот Бристол во Обединетото ...

ЗЕМЈАТА ЈА ОЧЕКУВА ГОЛЕМА КАТАСТРОФА – Суперкомпјутер создаде климатски модел кој открива кога луѓето и сите други ...

Во Центар - 26.09.2023

Посилното сончево зрачење, почестите вулкански ерупции и тектонските процеси ќе го претворат новиот суперконтинент на Земјата во речиси непогодна зона за 250 милиони години. Невидена топлина веројатно ќе доведе до следното масовно истребување – ...

Студија: Создавањето на суперконтинент може да ја направи Земјата непогодна за живеење

Кајгана - 26.09.2023

Формирањето на суперконтинент на Земјата би можело да ги уништи луѓето и сите други цицачи кои сè уште ќе постојат за 250 милиони години, тврди нова научна студија. Масовното изумирање првенствено би било предизвикано од топлински стрес како ...

Нов „суперконтинент“ може да го уништи човештвото во далечна иднина

24Инфо - 26.09.2023

Формирање на нов „суперконтинент“ би можело да ги збрише луѓето и сите други цицачи (ако тогаш воопшто постојат) од лицето на Земјата за 250 милиони години, покажува новото истражување, спроведено од научници од Универзитетот Бристол во Обединетото ...

Студија: Нов „суперконтинент“ може да го уништи човештвото во далечна иднина

MakPress - 27.09.2023

Формирање на нов „суперконтинент“ би можело да ги збрише луѓето и сите други цицачи (ако тогаш воопшто постојат) од лицето на Земјата за 250 милиони години, покажува новото истражување, спроведено од научници од Универзитетот Бристол во Обединетото ...