TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се расипа единствениот руски вселенски телескоп

Канал5 - 12.01.2019

Единствениот радио вселенски телескоп на Русија , престана да емитува сигнали и да одговара на командите од Земјата. Раководителот на вселенскиот центар Николај Кардашев извести дека некои од системите за комуникации на Спектр-Р сателитот престанале ...

Во Канада фатени мистериозни сигнали од космосот!!

Канал5 - 10.01.2019

Научниците во шок поради мистериозните сигнали од космосот, со кои според нив вонземјаните ни се јавуваат од оддалечените галаксии? Астрономите го објавиле истражувањето за таинствените сигнали кои стигнуваат од далечните галаксии, сигнали кој ги ...

Астрономи открија мистериозни радио сигнали кои доаѓаат од длабоката вселена

Кајгана - 10.01.2019

Телескоп во Канада прими мистериозни сигнали кои се испратени од длабоката вселена, односно далечна галаксија оддалечена 1,5 милијарди светлосни години од Земјата. Природата и потеклото на 13-те радио сигнали, познати како „fast radio bursts“ (FRB), ...

Поради дефект исклучени делови од телескопот „Хабл“

Алфа - 10.01.2019

Широкоаголната камера на вселенскиот телескоп „Хабл“ престана да работи поради проблеми со апаратурата, соопшти американската Националата аеронаутичка и вселенска агенција (НАСА). Додека експертите ја отстрануваат причината за дефектот, телескопот ...

Научниците во шок! Мистериозни сигнали доаѓаат од вселената: Астрономите фатиле нови таинствени радио-бранови од друга ...

Точка - 10.01.2019

Астрономите објавиле истражување за таинствените сигнали кои доаѓаат од далечни галаксии, а кои се воочени со телескоп во Канада. Точното потекло на овие налети на радио-бранови уште не е познато.

Забележани мистериозни радио сигнали од длабоката вселена

1tv - 10.01.2019

Астрономи во Канада откриле мистериозни радио сигнали, испратени од длабоката вселена. Сигналите биле забележани од телескоп во опсерваторија во Бритиш Колумбија. Оттаму велат дека станува збор за сигнал кој се повторувал и доаѓаал од ист извор ...

Што се мистериозните сигнали од вселената кои ги фатија научници во Канада?

Таратур - 11.01.2019

Астрономскиот научен тим го објави своето истражување за мистериозни радио-бранови од далечните галаксии во вселената кои ги фатија преку телескоп во Канада. Потеклото на шокантни сигнали сè уште не е познато.

Астрономи открија мистериозни радио сигнали кои доаѓаат од длабоката вселена

Студенти - 10.01.2019

Телескоп во Канада прими мистериозни сигнали кои се испратени од длабоката вселена, односно далечна галаксија оддалечена 1,5 милијарди светлосни години од Земјата. Природата и потеклото на 13-те радио сигнали, познати како „fast radio bursts“ (FRB), ...

Поради дефект исклучени делови од телескопот „Хабл“

А1 On - 10.01.2019

Широкоаголната камера на вселенскиот телескоп „Хабл“ престана да работи поради проблеми со апаратурата, соопшти американската Националата аеронаутичка и вселенска агенција (НАСА). Додека експертите ја отстрануваат причината за дефектот, телескопот ...

Поради дефект исклучени делови од телескопот „Хабл“

+инфо - 10.01.2019

Широкоаголната камера на вселенскиот телескоп „Хабл“ престана да работи поради проблеми со апаратурата, соопшти американската Националата аеронаутичка и вселенска агенција (НАСА). Додека експертите ја отстрануваат причината за дефектот, телескопот ...

Поради дефект исклучени делови од телескопот „Хабл”

24Инфо - 10.01.2019

Широкоаголната камера на вселенскиот телескоп „Хабл” престана да работи поради проблеми со апаратурата, соопшти американската Националата аеронаутичка и вселенска агенција (НАСА). Додека експертите ја отстрануваат причината за дефектот, телескопот ...

Поради дефект исклучени делови од телескопот „Хабл“

Вечер - 10.01.2019

Широкоаголната камера на вселенскиот телескоп „Хабл“ престана да работи поради проблеми со апаратурата, соопшти американската Националата аеронаутичка и вселенска агенција (НАСА). Додека експертите ја отстрануваат причината за дефектот, телескопот ...

Поради дефект исклучени делови од телескопот „Хабл“

Опсервер - 10.01.2019

Широкоаголната камера на вселенскиот телескоп „Хабл“ престана да работи поради проблеми со апаратурата, соопшти американската Националата аеронаутичка и вселенска агенција (НАСА). Додека експертите ја отстрануваат причината за дефектот, телескопот ...

Поради дефект исклучени делови од телескопот „Хабл”

Слободен Печат - 10.01.2019

Широкоаголната камера на вселенскиот телескоп „Хабл” престана да работи поради проблеми со апаратурата, соопшти американската Националата аеронаутичка и вселенска агенција (НАСА). Додека експертите ја отстрануваат причината за дефектот, телескопот ...

Поради дефект исклучени делови од телескопот „Хабл“

1tv - 10.01.2019

Широкоаголната камера на вселенскиот телескоп „Хабл“ престана да работи поради проблеми со апаратурата, соопшти американската Националата аеронаутичка и вселенска агенција (НАСА). Додека експертите ја отстрануваат причината за дефектот, телескопот ...

Дефект на телескопот „Хабл“, престана да работи широкоаголната камера

Н.Македонија - 10.01.2019

Широкоаголната камера на вселенскиот телескоп „Хабл“ престана да работи поради проблеми со апаратурата, соопшти американската Националата аеронаутичка и вселенска агенција (НАСА). Додека експертите ја отстрануваат причината за дефектот, телескопот ...

Поради дефект исклучени делови од телескопот „Хабл“

USB - 11.01.2019

Широкоаголната камера на вселенскиот телескоп „Хабл“ престана да работи поради проблеми со апаратурата, соопшти американската Националата аеронаутичка и вселенска агенција (НАСА). Додека експертите ја отстрануваат причината за дефектот, телескопот ...