TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ставете го ова кога ќе ве касне комарец - црвенилото и чешањето веднаш ќе ги снема

Сител - 17.05.2018

Стигна пролетта, а со неа и комарците, со кои ситуацијата ќе стане поалармантна како што доаѓа летото. Имено, постојат начини со кои може да ги спречиме отокот и црвенилото, како и непријатното чешање по каснување од комарец.

Ставете го ова кога ќе ве касне комарец – црвенилото и чешањето веднаш ќе ги снема

Скопје24 - 17.05.2018

Стигна пролетта, а со неа и комарците, со кои ситуацијата ќе стане поалармантна како што доаѓа летото. Имено, постојат начини со кои може да ги спречиме отокот и црвенилото, како и непријатното чешање по каснување од комарец.

Ова може да ви спаси живот: Еве што да направите ако ве касне змија отровница

Хитпортал - 16.05.2018

Без разлика дали случајно ќе ја допрете или пак ќе ја згазнете, секоја змија ќе ве касне во одбрана, мислејки дека сте и закана. Некои од симптомите по каснувањето од змија се мачнина, вртоглавица и повраќање, оток на местото на каснувањето, ...