TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Џанг Ѕуо: Здружувањето на силите за ублажување на сиромаштијата прави чудо

Вечер Прес - 18.04.2021

Исполнувајќи го ветувањето за „Никој не може да биде заборавен и напуштен“ и со непоколеблива решителност, сите 98,99 милиони луѓе во руралните области кои живееја под сегашниот праг на сиромаштија, се извлекоа од сиромаштијата; сите 832 назначени ...

РЕЗУЛТАТИ КОИ ГО ЗАПРЕПАСТИЈА СВЕТОТ:Со стратегија Кина ја искорени сиромаштијата

Вечер Прес - 17.04.2021

Тоа што на другите им е сон, стана реалност на Кина – најнаселената земја во светот ја искорени сиромаштијата. Резултатот што го запрепасти светот беше постигнат 10 години порано отколку што беше предвидено со Агендата за развој на ООН до 2030 ...