TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во центарот на Скопје споменици на тројца албански дејци

Телма - 21.05.2016

Споменик на албанскиот писател Пјетр Богдани во петокот вечерта по полноќ бил донесен во Паркот „Жена Борец”, јавува ТВ21. Овој споменик е дел од проектот „Скопје 2014, а пристинати се од Италија уште два споменика со албански дејци.

Споменик на Пјетр Богдани поставен во Центар

Нова ТВ - 21.05.2016

Споменик на една од најпознатите фигури во албанската литература, Пјетр Богдани, утрово е поставен во центарот на Скопје, спроти Собранието во Жена парк, објави ТВ 21. За поставување на споменикот одговорност презема општина Чаир, иако се наоѓа во ...

Споменик од албански писател никна спроти Собрание

Фокус - 21.05.2016

Споменици на тројца албански дејци пристигнаа како дел од проектот „Скопје 2014-та” Споменикот на албанскиот деец Пјетер Богдани вчера после полноќ бил истоварен во Паркот „Жена Борец” и оставен на тревата.

Споменикот на Јосиф Багери кај новиот театар, се прави место за Неџат Аголи

ТВ21 - 21.05.2016

Споменикот албанскиот културен деец Јосиф Багери (Јосиф Јован Багери), поставен кај новиот театар кај Плоштад Македонија. Багери бил католички свештеник, еден од најистакнатите албански културни дејци од почетокот на 20 век.

Споменикот на Пјетр Богдани поставен во паркот Жена Борец

ТВ21 - 21.05.2016

Споменикот на Пјетр Богдани, еден од најистакнатите фигура во албанската литература, утрово беше поставен спроти Собранието, во паркот Жена Борец. Општина Чаир презема одговорност за поставувањето иако е под ингеренции на општина Центар.

(ВИДЕО) Споменици на албанските дејци Аголи, Багери и Богани во центарот на Скопје

еМагазин - 21.05.2016

Во центарот на Скопје вкиндов се поставуваат нови споменици. Станува збор за албанските дејци Неџат Аголи, Јосиф Багери и Пјетер Богани, пренесе телевизијата ТВ21 Споменикот на Багери се поставува во близина на новиот Македонски театар, на Аголи ...

(ВИДЕО на А1он) Споменикот на Пјетер Богдани, скришно, по полноќ истоварен во паркот “Жена Борец“

Либертас - 21.05.2016

Еден од спомениците на албанските дејци, Пјетер Богдани после полноќ од камион беше истоварен во Паркот Жена Борец и оставен во тревата да лежи, пред празниот постамент на кој треба да биде поставен, пренесува А1.он.

Ексклузивно: Пјетр Богдани дојава пред Собранието

ТВ21 - 21.05.2016

Спомениците на албанските дејци пристигнаа во Скопје. Пред Македонското Собрание вечерва во тревата е зафрлен споменикот на Пјетр Богдани. Во текот на викендот тие ќе бидат поставени статуи на Јосиф Багери и Неџат Аголи.

Споменици на албански дејци во центарот на Скопје

Р.С.Европа - 21.05.2016

Во центарот на Скопје се поставуваат споменици на истакнати албански дејци. Споменик на албанскиот писател Пјетр Богдани во петокот вечерта по полноќ бил донесен во Паркот „Жена Борец”, јавуваат медиумите.

Ноќеска поставен споменик на албански писател спроти Собрание

Макфакс - 21.05.2016

Споменик на албанскиот писател Пјетр Богдани во петокот вечерта по полноќ бил истоварен во Паркот „Жена Борец” и оставен на тревата, јавува ТВ21. Тој е дел од проектот „Скопје 2014“, но не бил се уште пристигнат од Фиренца.

ФОТО: Споменикот на Јосиф Багери кај новиот театар, се прави место за Неџат Аголи

Либертас - 21.05.2016

Споменикот албанскиот културен деец Јосиф Багери (Јосиф Јован Багери), поставен кај новиот театар кај Плоштад Македонија, објави ТВ21 . Багери бил католички свештеник, еден од најистакнатите албански културни дејци од почетокот на 20 век.

Споменик на Пјетр Богдани утринава поставен во Жена парк

Локално - 21.05.2016

Споменикот на Пјетр Богдани, еден од најистакнатите фигура во албанската литература, утрово беше поставен спроти Собранието, во паркот Жена Борец.За овие три споменици, дел од проектот “ Скопје 2014“ постапката беше завршена пред 2013 година, но тие ...

Споменици на албански дејци пристигнаа во Скопје

Стандард - 21.05.2016

Во центарот на Скопје викендов се поставуваат нови споменици. Станува збор за албанските дејци Неџат Аголи, Јосиф Багери и Пјетер Богани, пренесе телевизијата ТВ21. Споменикот на Багери се поставува во близина на новиот Македонски театар, на Аголи ...

(ВИДЕО) Споменикот на Пјетер Богдани истоварен во паркот „Жена Борец“ после полноќ

Репортер - 21.05.2016

Еден од спомениците на албанските дејци, Пјетер Богдани после полноќ од камион беше истоварен во Паркот „Жена Борец“ и оставен во тревата да лежи, пред празниот постамент на кој треба да биде поставен.

Нови споменици, пред Собранието истоварен Пјетр Богдани (ВИДЕО)

МКД - 21.05.2016

Спомениците на албанските дејци пристигнаа во Скопје. Пред македонското Собрание вечерва во тревата е зафрлен споменикот на Пјетр Богдани, јави ТВ 21 . Викендов ќе бидат поставени и спомениците на Јосиф Багери и Неџат Аголи, кои пристигнаа заедно со ...

ВИДЕО: Споменикот на Пјетр Богдани поставен во паркот Жена Борец

Либертас - 21.05.2016

Споменикот на Пјетр Богдани, еден од најистакнатите фигура во албанската литература, утрово беше поставен спроти Собранието, во паркот Жена Борец, пренесе ТВ21 . Општина Чаир презема одговорност за поставувањето иако е под ингеренции на општина ...

Споменикот на Пјетер Богдани истоварен во паркот „Жена Борец“

+инфо - 21.05.2016

Еден од спомениците на албанските дејци, Пјетер Богдани после полноќ од камион беше истоварен во паркот „Жена Борец“ и оставен во тревата да лежи. Еден од спомениците на албанските дејци, Пјетер Богдани после полноќ од камион беше истоварен во ...

Споменикот на Пјетр Богдани поставен во паркот Жена Борец (фото)

Скопје инфо - 21.05.2016

Споменикот на Пјетр Богдани, еден од најистакнатите фигура во албанската литература, утрово беше поставен спроти Собранието, во паркот Жена Борец, пренесува ТВ 21. Општина Чаир презема одговорност за поставувањето иако е под ингеренции на општина ...

Споменикот на Пјетр Богдани донесен спроти Собранието

Фактор - 21.05.2016

Споменикот на Пјетр Богдани, еден од најистакнатите дејци во албанската литература, по полноќ е донесен во паркот Жена борец, спроти Собранието. Овој споменик бил донесен со камион и е оставен на тревата.