TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Скиците и макетите од некогашно Скопје претставени во МоМА во Њујорк

Радио МОФ - 11.07.2018

Вчера, во Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк се отвори изложбата „Towards a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980“, истражувачки проект кој пред очите на светската публика го претстави исклучителното модернистичко ...

„Македонска пошта“ на Јанко Константинов изложена во МОМА во Њујорк

Факултети - 11.07.2018

Макета од „Македонска пошта“ во центарот на Скопје, едно од ремек-делата на нашиот архитект Јанко Константинов, е изложена во Музејот на модерната уметност во Њујорк (МОМА). Неговото дело е селектирано во големата изложба „Кон бетонската Утопија: ...

Скопје во МоМА во Њујорк

Република - 11.07.2018

Музејот на модерната уметност во Њујорк МоМА (Museum of Modern Art) поставува изложба посветена на архитектурата во поранешна Југославија. Изложбата е насловена „Кон бетонската утопија: Архитектурата во Југославија во периодот 1948-1980“ (Toward a ...

Југословенската архитектура изложена во Њујорк

Макфакс - 11.07.2018

Вчера, во Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк се отвори изложбата „Towards a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980“, истражувачки проект кој пред очите на светската публика го претстави исклучителното модернистичко ...

Скопје во МоМА во Њујорк

Студенти - 11.07.2018

Музејот на модерната уметност во Њујорк МоМА (Museum of Modern Art) поставува изложба посветена на архитектурата во поранешна Југославија. Изложбата е насловена „Кон бетонската утопија: Архитектурата во Југославија во периодот 1948-1980“ (Toward a ...

Владимир Десков, Ана Ивановска Дескова и Јован Ивановски куратори од Македонија за изложбата „Towards a Concrete ...

Република - 11.07.2018

Вчера, на 10.07.2018 година во 19 часот по Њујоршко време, во Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк се отвори изложбата „ Towards a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980 “ , истражувачки проект кој пред очите на светската ...

(ФОТО) Архитектура од Македонија дел од изложба во МоМА во Њујорк

Независен - 11.07.2018

Во Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк вчеравечер се отвори изложбата „Towards a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980“, истражувачки проект кој пред очите на светската публика го претстави исклучителното модернистичко ...

Мома Њујорк ги виде скопската пошта и македониумот на големата изложба за Југословенската модерна архитектура

Сакам да кажам - 11.07.2018

Исклучителното модернистичко наследство од територијата на поранешна Југославија е претставено на во Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк, на изложбата „Кон бетонската утопија: Архитектурата во Југославија 1948-1980“, што се отвори вчера.

Југословенската архитектура изложена во Музејот на модерна уметност во Њујорк

А1 On - 11.07.2018

Вчера во Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк се отвори изложбата Towards a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980, истражувачки проект кој пред очите на светската публика го претстави исклучителното модернистичко наследство ...

Во престижнит музеј МоМА се отвори изложбата „Towards a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980“

Локално - 11.07.2018

Вчера во 19 часот по Њујоршко време, во Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк се отвори изложбата „ Towards a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980 “ , истражувачки проект кој пред очите на светската публика го претстави ...

Студентскиот дом, Музејот на Македонија, споменикот „Илинден“ се дел од изложбата во МOМА во Њујорк

Окно - 11.07.2018

Вчера, (10 јули 2018 година), во Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк се отвори изложбата „Towards a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980“, истражувачки проект кој пред очите на светската публика го претстави ...

Оригинални макети и цртежи од македонската архитектура претставени во мома Њујорк

Сакам да кажам - 11.07.2018

Оригиналната макета од конкурсниот проект за градскиот центар на Кензо Танге и неговиот тим, макетата од Културниот центар на Биро 71, како и бројни оригинални цртежи и дел од проектната документација на објекти од македонската архитектура синоќа ...

Постземјотресно Скопје дел од Изложбата во МоМа, Њујорк

Вечер - 11.07.2018

Во Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк синоќа беше отворена изложбата „Towards a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980“, истражувачки проект кој пред очите на светската публика го претстави исклучителното модернистичко ...

Постземјотресно Скопје дел од голема поставка во Музејот на модерна уметност во Њујорк

еМагазин - 11.07.2018

Во Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк синоќа беше отворена изложбата „Towards a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980“, истражувачки проект кој пред очите на светската публика го претстави исклучителното модернистичко ...

Студентскиот дом, Музејот на Македонија, споменикот „Илинден“ се дел од изложбата во МOМА во Њујорк

Либертас - 11.07.2018

Зад ваквиот потфат, како главен куратор стои швајцарскиот архитект Мартино Стиерли, раководител на Филип Џонсон одделот за архитектура и дизајн во МоМА (the Philip Johnson Chief Curator of Architecture and Design at MoMA); ко-куратор е Владимир ...

Во МоМА Скопје и неговата постземјотресна обнова зазема значајно место

Порта 3 - 12.07.2018

Вчера, на 10.07.2018 година во 19 часот по Њујоршко време, во Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк се отвори изложбата „Towards a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980“, истражувачки проект кој пред очите на светската ...

Кензо Танге и Скопје интересни за меѓународната публика

Н.Македонија - 13.07.2018

Во Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк се отвори изложбата „Кон бетонската утопија: архитектурата во Југославија, 1948-1980“, истражувачки проект, кој пред очите на светската публика го претстави исклучителното модернистичко наследство од ...