TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Донирано мајчино млеко за здрави бебиња, иницијатива која се шири и во Македонија

Деца - 15.09.2021

Темелот на оваа иницијатива е заемната доверба меѓу семејствата кои се спојуваат. Донацијата понатаму се извршува директно меѓу семејствата. Правилата се мајката да биде искрена при објавата и да ги наведе сите информации што се релевантни за ...

Ставија мајчинo млеко и млечна формула под микроскоп и разгореа жестока дебата (ВИДЕО)

Кумановски м. - 15.09.2021

Мајка и татко од Австралија започнаа жестока дискусија откако ги ставија мајчиното млеко и млечна формула под микроскоп за да ги споредат двете работи и дојдоа до заклучок дека доењето е навистина подобра опција за бебињата отколку млечната формула.

Донираат мајчино млеко – македонски семејства дел од светска иницијатива

Факултети - 15.09.2021

Иницијативата за донација на мајчино млеко „Human Milk 4 Human Babies“ треба да им овозможи на мајките што од различни причини немаат доволно млеко да ги хранат своите бебиња, а не сакаат да го прават тоа со адаптирано млеко, да го сторат тоа со ...