TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бројот на 5G корисниците ширум светот достигна 200 милиони

Порта - 22.02.2021

Според извештаите на IHS, P3, OpenSignal и Meqyas за 2020 година, најдобрите 5G мрежи во Сеул, Амстердам, Мадрид, Цирих, Хонг Конг и Ријад беа токму мрежите изградени од Huawei. Минатогодишните предвидувања за забрзано воведување на 5G ...

Бројот на 5G корисници ширум светот достигнал 200 милиони

Точка - 22.02.2021

Бројот на корисници на 5G технологијата ширум светот достигнал 200 милиони, а изградени се 800.000 5G локации. Тоа е кажано на он-лајн конференцијата на "Huawei" наменета за медиуми и аналитичари, пред најголемиот глобален настан "Mobile World ...

И додека во Европа се воведува 5G мрежа, веќе се развива 6G: Што значи тоа?

Фактор - 22.02.2021

Експертите разговараат за можностите за нов стандард за мобилни комуникации - 6G, кој ќе ги обедини индустриските и секојдневните паметни уреди и ќе ја претворат мобилната интерактивна телевизија во реалност.

Европскиот пазар на 5G инфраструктура ќе забележи огромен раст до 2026. година

Опсервер - 21.02.2021

Големината на европскиот пазар на 5G инфраструктура беше проценета на 147,5 милиони долари во 2018 година и се предвидува дека ќе достигне 27,74 милијарди долари до 2026. година, што претставува годишна стапка на раст (CAGR) од 96,2 проценти од 2019 ...

Европскиот пазар на 5G инфраструктура ќе забележи огромен раст до 2026 година

Фактор - 21.02.2021

Големината на европскиот пазар на 5G инфраструктура беше проценета на 147,5 милиони долари во 2018 година и се предвидува дека ќе достигне 27,74 милијарди долари до 2026. година, што претставува годишна стапка на раст (CAGR) од 96,2 проценти од 2019 ...

Европскиот пазар на 5G инфраструктура ќе забележи огромен раст до 2026 година

Smartportal - 21.02.2021

5G безжичната мрежа се очекува да биде столб на паметните градови и индустрискиот интернет на нештата, што дава профитабилна можност за раст на пазарот на 5G инфраструктура во Европа Големината на европскиот пазар на 5G инфраструктура беше проценета ...

Европскиот пазар на 5G инфраструктура ќе забележи огромен раст до 2026. година

Локално - 21.02.2021

Големината на европскиот пазар на 5G инфраструктура беше проценета на 147,5 милиони долари во 2018 година и се предвидува дека ќе достигне 27,74 милијарди долари до 2026. година, што претставува годишна стапка на раст (CAGR) од 96,2 проценти од 2019 ...