TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Започнете со сијалицата и бојлерот: Можете да ја намалите сметката за струја со овие трикови, еве како

4NEWS - 25.09.2023

Совети за заштеда на електрична енергија Новинарот и економски експерт Милан Миличиќ објасни неколку трикови како да заштедиме и да ја намалиме сметката за струја. Тој нагласи дека е неопходно „целото српско општество да биде порационално во ...

Грејната сезона ја загрижува локалната власт во Македонија

Во Центар - 24.09.2023

За да се спасат од високите сметки за струја оваа зима, дел од охридските училишта почнаа да поставуваат фотоволтаични централи кои ги добија како донации. Таков е примерот на средното општинско стручно училиште.

Охрид, грејната сезона ги загрижува локалните власти

Алсат-М - 24.09.2023

За да се спасат од високите сметки за електрична енергија, оваа зима, некои од училиштата во Охрид, почнаа со поставување на фотоволтаични централи, кои ги добија како донации. Таков е примерот со Средното општинско стручно училиште.

Поставени фотоволтаици на едно училиште во Охрид, останатите повторно ќе се борат со високи сметки за струја 

Алфа - 23.09.2023

За да не мрзнат во училишните клупи,со цел да се обезбедат топли простории општина Охрид почна со поставување на фотоволтаични централи со што ќе се избегнат и астономските сметки за струја.