TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Осигурувањето во Македонија во подем

Телма - 02.11.2015

Се повеќе луѓе се осигуруваат во Македонија. Значаен пораст од 63 насто годинава е забележано кај земјоделското осигурување. Во животното осигурување што е тренд во Европа зголемувањето изнесува над 21 процент.

Зголемен интересот за животно осигурување

Алсат-М - 02.11.2015

Во првите девет месеци од годинава, граѓаните и фирмите од земјава во осигурителните компании пласирале 102 милиони евра за осигурувањата направени по сите основи. Според последните податоци, во неживотно осигурување пласирани се 91 милион евра, а ...

Осигурителниот сектор со раст од 6.1%

Алфа - 02.11.2015

Осигурителниот сектор расте со забрзана динамика. За една година бројот на склучени договори за осигурување се зголемил за 6.1%, а бруто полисираната премија за 7.8 отсто. Осигурителниот сектор расте со забрзана динамика.

63% зголемување на договоротите за осигурување на земјоделските посеви

Сител - 02.11.2015

Расте интересот за осигурување во земјоделството. Земјоделците склучиле 3.784 договори за осигурување на посевите, при што владата им покрива 60 проценти од трошоците. Според вицепремиерот Ставрески осигурувањето во земјоделството бележи раст од 63% ...

Осигурителниот пазар континуирано расте, новите ризици нови можности за развој

Денешен - 02.11.2015

Осигурителниот пазар во Македонија во последните години бележи континуиран раст. Раст е забележан и во делот на животното и неживотното осигурување. Друштвата кои работат на македонскиот пазар остваруваат висока стапка на раст на бруто полисираната ...

Континуиран раст на осигурителниот сектор

МРТ - 02.11.2015

Осигурителниот сектор во земјава бележи континуиран раст во сите сегменти. Резултатите задоволуваат, но потребна е поголема соработка меѓу банките и осигурителните компании. Земјоделците, пак, се чини ја учат лекцијата од поплавите.

Ставрески: Раст на осигурувањата во земјоделството од 63 отсто

МРТ - 02.11.2015

Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески денеска по повод Денот на осигурувањето, рече дека осигурувањето во земјоделството годинава бележи раст од 63 проценти во однос на претходната година...

Осигурителниот пазар континуирано расте, новите ризици нови можности за развој

Lider - 02.11.2015

Осигурителниот пазар во Македонија во последните години бележи континуиран раст. Раст е забележан и во делот на животното и неживотното осигурување. Друштвата кои работат на македонскиот пазар остваруваат висока стапка на раст на бруто полисираната ...

Ставрески: Раст на осигурувањата во земјоделството од 63 отсто

24 Вести - 02.11.2015

Расте бројот на издадени полиси за осигурување во земјоделството. Податоците покажуваат дека земјоделците имаат склучено 3.784 договори за осигурување на своите посеви, на кои пак Владата им покрива 60 проценти од трошоците.

Осигурителниот пазар континуирано расте, новите ризици нови можности за развој

Сител - 02.11.2015

Осигурителниот пазар во Македонија во последните години бележи континуиран раст. Раст е забележан и во делот на животното и неживотното осигурување. Друштвата кои работат на македонскиот пазар остваруваат висока стапка на раст на бруто полисираната ...

Ставрески: Раст на осигурувањата во земјоделството од 63 отсто

Press24 - 02.11.2015

Расте бројот на издадени полиси за осигурување во земјоделството. Податоците покажуваат дека земјоделците имаат склучено 3.784 договори за осигурување на своите посеви, на кои пак Владата им покрива 60 проценти од трошоците.

Животното осигурување најбрзо расте

Утрински - 02.11.2015

Осигурителите денеска го одбележаа Денот на осигурувањето, први ноември Расте осигурителниот пазар во земјава. Во последниве години зголемување е регистрирано и кај животното и кај неживотното осигурување.

Ставрески: Раст на осигурувањата во земјоделството од 63 отсто

Сител - 02.11.2015

Расте бројот на издадени полиси за осигурување во земјоделството. Податоците покажуваат дека земјоделците имаат склучено 3.784 договори за осигурување на своите посеви, на кои пак Владата им покрива 60 проценти од трошоците.

Осигурителните компании за 6. месеци заработиле 361 милиони денари

еМагазин - 02.11.2015

Осигурителниот пазар во Македонија во последните години бележи континуиран раст. Раст е забележан и во делот на животното и неживотното осигурување. Друштвата кои работат на македонскиот пазар остваруваат висока стапка на раст на бруто полисираната ...

Ставрески: Раст на осигурувањата во земјоделството од 63 отсто

Точка - 02.11.2015

Расте бројот на издадени полиси за осигурување во земјоделството. Податоците покажуваат дека земјоделците имаат склучено 3.784 договори за осигурување на своите посеви, на кои пак Владата им покрива 60 проценти од трошоците.

Граѓаните сe повеќе штедат преку животно осигурување

Дневник - 02.11.2015

Осигурителниот пазар во Македонија во последните години бележи континуиран раст и тоа и во делот на животното и неживотното осигурување. Друштвата што работат на македонскиот пазар остваруваат висока стапка на раст на полисираната бруто-премија, ...

Ставрески: Раст на осигурувањата во земјоделството од 63 отсто

Курир - 02.11.2015

Расте бројот на издадени полиси за осигурување во земјоделството. Податоците покажуваат дека земјоделците имаат склучено 3.784 договори за осигурување на своите посеви, на кои пак Владата им покрива 60 проценти од трошоците.

Ставрески: Значителен раст на осигурувањата во земјоделството

Пулс24 - 02.11.2015

Расте бројот на издадени полиси за осигурување во земјоделството. Податоците покажуваат дека земјоделците имаат склучено 3.784 договори за осигурување на своите посеви, на кои пак Владата им покрива 60 проценти од трошоците.

Земјоделците сѐ повеќе ги осигуруваат посевите

Телеграф - 02.11.2015

Вицепремиерот и министер за финансии ,Зоран Ставрески, денеска по повод Денот на осигурувањето, рече дека осигурувањето во земјоделството годинава бележи раст од 63 проценти во однос на претходната година Расте бројот на издадени полиси за ...

Раст на осигурувањата во земјоделството од 63 отсто

еМагазин - 02.11.2015

Расте бројот на издадени полиси за осигурување во земјоделството. Податоците покажуваат дека земјоделците имаат склучено 3.784 договори за осигурување на своите посеви, на кои пак Владата им покрива 60 проценти од трошоците.