TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ангеловски: На Твитер има добри сатиричари, но ја преминуваат црвената линија

Слободен Печат - 14.02.2020

Гостин во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“ утрово е Марјан Ангеловски, писател на сатира, добитник на награди, кој вели дека нема доволно простор за објавување на сатирични текстови, но дека треба да се биде упорен.

Ангеловски: На Твитер има добри сатиричари, но ја преминуваат црвената линија

Frontline - 14.02.2020

-Почнав во „Остен“, таму имаше рубрики за афоризми и сатира. Имаше конкурс, испратив афоризми и ми ги објавија, па и рубрика ми доделија. Продолжив по фестивали, каде освоив награди. Влегов во сатирата преку афоризмите, почнав да пишувам и драми и ...