TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зградата на Европскиот Парламент во Брисел им се отстапува на бездомниците

Канал5 - 08.04.2020

Европскиот парламент, откако го подари седиштето во Стразбур, , им ја препушта и зградата во Брисел на локалните власти за да ги смести во неа бездомниците и да подготвува оброци за здравствените работници и оние кои се погодени од кризата.

Сасоли: На ЕУ и се потребни повеќе мерки за да се опорави од кризата

+инфо - 08.04.2020

Потребен е фонд за економско закрепнување за да се споделат трошоците за овој процес со европските земји, истакна претседателот на ЕП. На земјите од Европската унија (ЕУ) им се потребни повеќе мерки за да се опорават од кризата предизвикана од ...

Зградата на Европскиот парламент во Стразбур се претвора во центар за тестирање на коронавирус

Канал5 - 07.04.2020

Седиштето на Европскиот парламент во Стразбур, Франција, привремено ќе стане центар за тестирање на коронавирус, објави претседателот на парламентот, Дејвид Сасоли. „Ние сакаме да бидеме со нашиот град домаќин и неговите граѓани за време на ова ...

Европскиот парламент во Стразбур станува центар за тестирање на коронавирус

Локално - 07.04.2020

Седиштето на Европскиот парламент во Стразбур, Франција, привремено ќе стане центар за тестирање на коронавирус, објави претседателот на парламентот, Давид Сасоли. „Ние сакаме да бидеме со нашиот град домаќин и неговите граѓани за време на ова тешко ...