TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Улицата Јордан Мијалков во ново руво

Авто Магазин - 12.07.2015

Кратката но значајната сообраќајна артерија, улицата Јордан Мијалков, од порано позната како Железничка, веќе е во ново руво. Оваа улица која ги поврзува источниот и западниот дел на градот има значајна улога за растоварување на сообраќајот низ ...

Премиерот и скопскиот градоначалник направија сефте на “Железничка"

Вечер Прес - 12.07.2015

Освен проширување и нов асфалт, улицата доби комплетно нова атмосферска канализациска мрежа, а реконструирана е и постојната водоводна и фекална мрежа, На свеченото пуштање во употреба, вчера присуствуваа скопскиот градоначалник Коце Трајановски и ...

„Јордан Мијалков“ доби три ленти, спремна е да стане двонасочна

Дневник - 12.07.2015

Проширената улица Јордан Мијалков, поранешна „Железничка“, вчера и официјално беше пуштена во употреба, а градоначалникот Kоце Трајановски изрази уверување дека таа значително ќе придонесе за растоварување на метежот од центар кон населбите Kисела ...

Почна да се вози по „Јордан Мијалков“

Утрински - 12.07.2015

По улицата „Јордан Мијалков“ (некогашна „Железничка“) повторно се вози. И официјално, денеска заврши нејзината реконструкција, при што улицата се прошири во должина од 750 метри по левата страна, гледано од булеварот „Мајка Тереза“ кон улицата ...

ГУЖВИТЕ СЕ МИНАТО: Ќе се возиме по обновената улица „Јордан Мијалков“(ФОТО)

Телеграф - 12.07.2015

Проширувањето на улицата е направено во должина од 750 метри по што таа доби три коловозни ленти, улично осветлување, сервисна улица и паркинг Премиерот Никола Груевски и градоначалникот на Град Скопје денеска официјално ја пуштија за сообраќај ...

Пуштена е во употреба реконструираната улица Јордан Мијалков

Sky - 12.07.2015

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, и премиерот Никола Груевски денеска официјално ја отворија за сообраќај улицата Јордан Мијалков. Сообраќајницата во изминатиов период се прошируваше и се реконструираше на потегот од крстосницата со ...

ФОТО: Проширената „Јордан Мијалков“ официјално отворена за сообраќај

Курир - 12.07.2015

Градот Скопје денеска официјално ја отвори за сообраќај улицата „Јордан Мијалков“ која изминатиов период се проширување и реконструираше. Улицата е проширена во должина од 750 метри, а проширувањето е изведено по левата страна, гледано од Мајка ...

ФОТОГАЛЕРИЈА: Проширена и реконструирана улицата „Јордан Мијалков“

Press24 - 12.07.2015

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски денеска /12.07.2015 година/ официјално ја отворија за сообраќај улицата Јордан Мијалков, која во изминатиов период се прошируваше и ...

Груевски ќе ја пушти во употреба реконструираната улица „Јордан Мијалков“

Press24 - 12.07.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски денеска ќе присуствува на официјално пуштање во сообраќај на реконструирана и проширена улица „Јордан Мијалков“. Почетокот на настанот е предвиден за 13:30 ...

Еве каде се наоѓа Никола Груевски

Sky - 12.07.2015

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ и актуелен премиер, Никола Груевски во моментов присуствува на официјално пуштање во сообраќај на реконструирана и проширена улица „Јордан Мијалков“. Настанот треба да започне во 13 и 30 ...

Свечено отворање на проширената улица „Јордан Мијалков“

Lider - 12.07.2015

Денеска свечено ќе биде отворена за сообраќај проширената и реконструирана улица Јордан Мијалков, во близина на „Урбан парк“ (кој се наоѓа при крајот на улицата во правец кон улицата „Павел Шатев“).

Официјално пуштена за сообраќај улицата „Јордан Мијалков“

Република - 12.07.2015

Премиерот Никола Груевски и градоначалникот на Град Скопје денеска официјално ја пуштија за сообраќај „Јордан Мијалков“. Инвестицијата е вредна околу 45 милиони денари, а е дел од еден поголем проект кој треба да го олесни сообраќајот од општина ...

Улицата Јордан Мијалков, проширена и реконструирана

Нетпрес - 12.07.2015

Градот Скопје денеска официјално ја отвори за сообраќај улицата „Јордан Мијалков“ која изминатиов период се проширување и реконструираше. Улицата е проширена во должина од 750 метри, а проширувањето е изведено по левата страна, гледано од Мајка ...

Проширена и реконструирана улицата Јордан Мијалков

МКД - 12.07.2015

Улицата „Јордан Мијалков“, која во изминатиов период се прошируваше и реконструираше на потегот од крстосницата со улицата Герман до пред раскрсницата со улицата Павел Шатев, денеска и официјално е отворена за собраќај.

Свечено отворање на проширената улица „Јордан Мијалков“

Курир - 12.07.2015

Денеска свечено ќе биде отворена за сообраќај проширената и реконструирана улица Јордан Мијалков, во близина на „Урбан парк“ (кој се наоѓа при крајот на улицата во правец кон улицата „Павел Шатев“).

Официјално пуштена за сообраќај улицата „Јордан Мијалков“

Сител - 12.07.2015

Премиерот Никола Груевски и градоначалникот на Град Скопје денеска официјално ја пуштија за сообраќај „Јордан Мијалков“. Инестицијата е вредна околу 45 милиони денари, а е дел од еден поголем проект кој треба да го олесни сообраќајот од општина ...

Проширена и реконструирана улицата „Јордан Мијалков“

Сител - 12.07.2015

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски денеска официјално ја отворија за сообраќај улицата Јордан Мијалков, која во изминатиов период се прошируваше и реконструираше на ...

Официјално отворање на проширената улица Јордан Мијалков

Нетпрес - 12.07.2015

Денеска свечено ќе биде отворена за сообраќај проширената и реконструирана улица Јордан Мијалков, во близина на „Урбан парк“ (кој се наоѓа при крајот на улицата во правец кон улицата „Павел Шатев“).

Официјално пуштена за сообраќај улицата „Јордан Мијалков“

Lider - 12.07.2015

Премиерот Никола Груевски и градоначалникот на Град Скопје денеска официјално ја пуштија за сообраќај „Јордан Мијалков“. Инестицијата е вредна околу 45 милиони денари, а е дел од еден поголем проект кој треба да го олесни сообраќајот од општина ...

Пуштена за сообраќај улицата „Јордан Мијалков“

Телма - 12.07.2015

Премиерот Никола Груевски и градоначалникот на Град Скопје денеска официјално ја пуштија за сообраќај „Јордан Мијалков“. Инестицијата е вредна околу 45 милиони денари, а е дел од еден поголем проект кој треба да го олесни сообраќајот од општина ...

Официјално пуштена за сообраќај улицата „Јордан Мијалков“

Денешен - 12.07.2015

Премиерот Никола Груевски и градоначалникот на Град Скопје денеска официјално ја пуштија за сообраќај „Јордан Мијалков“. Инестицијата е вредна околу 45 милиони денари, а е дел од еден поголем проект кој треба да го олесни сообраќајот од општина ...

Улицата Јордан Мијалков проширена за 750 метри

+инфо - 12.07.2015

Улицата Јордан Мијалков во центарот на Скопје, која изминатиов период се проширување и реконструираше, од денеска официјално е отворена за сообраќај. Улицата е проширена во должина од 750 метри, а проширувањето е изведено по левата страна, гледано ...