TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нова трага за потеклото на короната: Во пештера пронајден сличен патоген кој може да зарази човек

Press24 - 23.09.2021

Научниците открија уште еден знак за потеклото на вирусот што предизвикува ковид-19, бидејќи сличен патоген е откриен кај лилјаците кои живеат во пештерите во Лаос, за кои експертите веруваат дека би можеле директно да ги заразат луѓето.

Научниците анализираат лилјаци – Tие не пренесуваат само корона…

Кумановски м. - 23.09.2021

Истражувачите собираат примероци од лилјаци во северна Камбоџа во обид да ја разберат пандемијата на коронавирус, враќајќи се во регион каде што сличен вирус беше пронајден кај животни пред десет години.

НОВА ТРАГА ЗА ПОТЕКЛОТО НА КОРОНАТА Во пештера пронајден сличен патоген кој може да зарази човек

+инфо - 22.09.2021

Истражувачите од Институтот Пастер во Франција и Националниот универзитет во Лаос рекоа дека нивното истражување покажало дека вируси блиски до ковид-19 постоеле во природата кај видовите лилјаци во варовничките пештери во северниот дел на Лаос, кои ...

Научниците открија уште еден знак за потеклото на Ковид 19

Lider - 22.09.2021

Истражувачите од Институтот Пастер во Франција и Националниот универзитет во Лаос рекоа дека нивното истражување покажало дека вируси блиски до ковид-19 постоеле во природата кај видовите лилјаци во варовничките пештери во северниот дел на Лаос, кои ...

Научниците открија нова трага за потеклото на коронавирусот

Таратур - 22.09.2021

Научниците открија уште еден знак за потеклото на вирусот што предизвикува ковид-19, бидејќи сличен патоген е откриен кај лилјаците кои живеат во пештерите во Лаос, за кои експертите веруваат дека би можеле директно да ги заразат луѓето.

Научници во Лаос пронајдоа лилјаци кои носат мутација на коронавирусот

Кајгана - 22.09.2021

Тим научници од Лаос проучуваа лилјаци од четири различни пештери, а кои во себе содржат соеви на коронавирус, слични на SARS-CoV-2. Новите научни сознанија се само еден чекор во докажувањето дека новиот сој потекнува од природата, а не од ...

Научници тестираат примероци од лилјаци во Камбоџа за да го разберат коронавирусот

Факултети - 22.09.2021

Истражувачи собираат примероци од лилјаци во Северна Камбоџа за да го разберат коронавирусот. Тие се враќаат во регион во кој пред десет години бил откриен сличен вирус кај животните. Во 2010 биле собрани два примерока од лилјаци во провинцијата ...