TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пет правила за вода: како, колку и кога да се пие

Локално - 13.02.2018

Одамна престанавме да пиеме вода само кога сме жедни. Потрошувачката на чиста вода за пиење е на својот врв на популарност, а денес се што се случува и исклучително важно е да се знае колку, кога и како да се пие течноста и кои се придобивките за ...

ЗАГРИЖУВАЧКИ ПОДАТОЦИ: Овие 11 града би можеле да останат БЕЗ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ

Таратур - 13.02.2018

Кејп Таун моментално е во незавидна ситуација бидејќи би можел да стане првиот голем град во модерната историја кој ќе се соочи со исчезнување на питката вода. Со оглед на тоа дека 70 насто од Земјата е прекриена со вода, поголем дел од тие води не ...

Водата во прилепско и понатаму бактериолошки неисправна за пиење

Канал5 - 13.02.2018

Водата во прилепските села Прилепец,Чумово,Волково и Мало Рувци и натаму е бактериолошки неисправна за пиење,потврдија од Заводот за здравствена заштита во Прилеп. Станува збор за села во кои живеат од 10 до 40 жители и кои пијат вода или од ...

Градовите што може да останат без вода за пиење

Факултети - 13.02.2018

Кејптаун во моментов е во незавидна ситуација бидејќи може да стане првиот голем град во модерно време што ќе се соочи со недостиг, па и исчезнување на водата за пиење. Се проценува дека само 3 проценти од водата на Земјата се свежи и може да се ...

Масовна криза за вода во Кејптаун

Факултети - 12.02.2018

На 1 февруари градоначалникот на Кејптаун најавил нови рестрикции на водата за пиење. Жителите сега користат 13 литри вода на човек дневно. Тоа е доволно за туширање кое трае 90 секунди, половина литар за пиење, едно зготвено јадење, две четкања на ...

Светски аларм, апокалипса која му се заканува на целиот свет: Остануваме без вода за пиење...

Точка - 12.02.2018

Јужноафрикански Кејптаун е првата метропола во која што чешмите целосно ќе пресушат во април оваа година, а во голема опасност се и други повеќемилионски градови. Кејптаун деновиве има многу среќа - конечно падна долгоочекуваниот дожд, па локалните ...

Водата во четири прилепски села штетна за пиење

Sky - 12.02.2018

Од Центарот за јавно здравје во Прилеп информираат дека водата на четири мерни места во четири села не е исправна за пиење. Во селото Волково и во Мало Рувци водата не е исправна за пиење во два приватни објекта, а во Чумово и Прилепец, според ...

Неисправна водата за пиење од четири мерни места во Прилепско

Либертас - 12.02.2018

Водата за пиење не е исправна од четири мерни места во четири села во Прилепско, информираат од Центарот за јавно здравје од Прилеп. Според направените анализи на Центарот не е исправна водата од два приватни објекта во селата Волково и Мало Рувци, ...

Водата забранета за пиење од четири чешми во прилепско

Маркукуле - 12.02.2018

Од Центар за јавно здравје во Прилеп, информираат дека по направените анализи не е исправна водата за пиење на четири мерни места во четири села. Во селото Волково и во Мало Рувци не е исправна водата за пиење во приватни два објекта, а во Чумово и ...

Водата за пиење во Прилепско е неисправна

Република - 12.02.2018

Водата за пиење не е исправна од четири мерни места во четири села во Прилепско, информираат од Центарот за јавно здравје од Прилеп. Според направените анализи на Центарот не е исправна водата од два приватни објекта во селата Волково и Мало Рувци, ...

Водата во четири прилепски села и понатаму е неисправна за пиење

Press24 - 13.02.2018

Водата за пиење и понатаму не е исправна од четири мерни места во четири села во Прилепско, информираат од Центарот за јавно здравје од Прилеп. Според направените анализи на Центарот не е исправна водата од два приватни објекта во селата Волково и ...