TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кафето чини само 40 денари – кој е најевтиниот град во Европа?

Слободен Печат - 23.09.2021

Тирана ретко кога се наоѓа на врвот на листата на желби на светските патници. Сепак, новото истражување покажува дека главниот град на Албанија на гостите од Обединетото кралство им дава најмногу за нивните пари.

ЗА КАФЕТО ЌЕ ПЛАТИТЕ 40 ДЕНАРИ: Ова е најевтиниот град во Европа

Фактор - 23.09.2021

Aлбанскиот главен град Тирана е најевтин град во Европа. За кафе тука треба да платиле 40 денари, а за две ноќевања 4.000 денари. Пост офис травел мани“ (Post Office Travel Money) ги спореди типичните трошоци за викенд-патување во 40 различни ...

Сте го посетиле ли најевтиниот град во Европа, каде кафето чини само 40 денари?

Скопје инфо - 23.09.2021

Најевтин град во Европа , според Post Office Travel Money, е главниот град на соседна Албанија, Тирана. Таму, кафе во кафуле би ве чинело 40 денари, додека две ноќевања се вкупно 4000 денари.

Кафе за само 40 денари - кој е најевтиниот град во Европа?

Точка - 23.09.2021

Тирана ретко се наоѓа на врвот на листата на желби на светските патници, но сепак новото истражување покажува дека главниот град на Албанија им дава најмногу на гостите од Обединетото кралство за нивните пари.

Кафе за само 40 денари – кој е најевтиниот град во Европа?

Курир - 23.09.2021

Тирана ретко се наоѓа на врвот на листата на желби на светските патници, но сепак новото истражување покажува дека главниот град на Албанија им дава најмногу на гостите од Обединетото кралство за нивните пари.

Кафе за само 40 денари – кој е најевтиниот град во Европа?

Zoom - 23.09.2021

Тирана ретко се наоѓа на врвот на листата на желби на светските патници, но сепак новото истражување покажува дека главниот град на Албанија им дава најмногу на гостите од Обединетото кралство за нивните пари.

Кафе за само 40 денари: Кој е најевтиниот град во Европа?

Lider - 23.09.2021

Тирана ретко се наоѓа на врвот на листата на желби на светските патници, но сепак новото истражување покажува дека главниот град на Албанија им дава најмногу на гостите од Обединетото кралство за нивните пари.

Кафето чини само 40 денари: Кој е најевтиниот град во Европа?

Локално - 23.09.2021

Тирана ретко се наоѓа на врвот на листата на желби на светските патници. Сепак, новото истражување покажува дека главниот град на Албанија им дава најмногу на гостите од Обединетото кралство за нивните пари.

Кафето во кафуле таму е 40 денари – овој е најевтиниот град во Европа

Таратур - 23.09.2021

„Post Office Travel Money“ ги спореди типичните трошоци за викенд патување во 40 различни градови во Европа, што вклучува две ноќевања во хотел со три sвезди, вечера во ресторан за двајца, јавен превоз, разгледување и слични активности.