TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Груевски со нови мерки: Субвенции за електро-мобили и плински боци за автомобили

Сител - 26.09.2016

Од три до пет илјади евра заштеда за сите кои сакаат да купат електричен автомобил. Претседателот на владејачката партија најави низа проекти со кои ќе се субвенционира купувањето на електромобили со цел заштита на животната средина.

Нови мерки: поволности за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

Алфа - 26.09.2016

Нови електирични автомобили за намалување на загадувањето без царина и дополнителни акцизи и субвенции за вградување на плински уреди во возилата – лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски промовираше две нови мерки кои значително ќе го намалат нивото ...

Груевски – лидер и експерт за електрични автомобили, двоседи, акумулатори и полначи

Мета - 26.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во Музејот на македонската борба за државност и самостојност, објави нови мерки од областа на автомобилизмот и заштита на животна средина и во детали говореше за карактеристиките на електричните автомобили.

Груевски промовираше нова мерка- субвенции до 5.000 евра за купување електричен автомобил, 0% царина, 5% даночна ...

Курир - 26.09.2016

Повеќе електични авомобили за почист воздух, е првата, од двете мерки кои денеска ги промовираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, а кои ќе имаат значително влијание врз заштита на животната средина, но и ќе значат поволност која ќе може ...

До 5.000 евра субвенции за електричен автомобил, бесплатен паркинг, патарини, места за полнење…

Република - 26.09.2016

Субвенции за секој купен електричен автомобил, како и повластена стапка од 5 %, наместо 18 % ДДВ се само дел од пакет мерките за заштита на животната средина кои денеска ги презентираше претседателот на ВМР0-ДПМНЕ Никола Груевски.

Поволности за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

Дневник - 26.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ промовираше две нови мерки кои се во насока на намалување на загадувањето на животната средина. Со првата мерка треба да се поттикне купувањето на електрични автомобили кои имаат нула загадување, а со втората мерка ќе се ...

Груевски – лидер и експерт за електрични автомобили, двоседи, акумулатори и полначи

Либертас - 26.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во Музејот на македонската борба за државност и самостојност, ветуваше нови мерки од областа на автомобилизмот и заштита на животна средина и во детали говореше за карактеристиките на електричните автомобили.

Греувски со нова мерка: Субвенции до 5.000 евра за електричен автомобил

Press24 - 26.09.2016

Повеќе електични авомобили за почист воздух, е првата, од двете мерки кои денеска ги промовираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, а кои ќе имаат значително влијание врз заштита на животната средина, но и ќе значат поволност која ќе може ...

Груевски: Поволности за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

Вечер Прес - 26.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ денеска промовираше две нови мерки кои се во насока на намалување на загадувањето на животната средина Со првата мерка треба да се поттикне купувањето на електрични автомобили кои имаат нула загадување, а со втората мерка ќе се ...

Преземањето на мерки за заштитата на животната средина и здравјето на граѓаните значи инвестирање во иднината на сите ...

Пулс24 - 26.09.2016

Токму затоа во изминатиот период ВМРО-ДПМНЕ промовираше неколку мерки и чекори кои се во функција на намалување на загаденоста, но во исто време свесни дека соочувањето со ваква проблематика преставува долготраен процес, продолжуваме да превземаме и ...

Субвенции од државата за плински уреди во автомобилите, купување електромобили и греење на пелети

Вечер Прес - 26.09.2016

Преземањето мерки за заштита на животната средина и на здравјето на граѓаните, значи инвестирање во иднината на сите граѓани. Токму затоа во изминатиот период ВМРО-ДПМНЕ промовираше неколку мерки и чекори кои се во функција на намалување на ...

Груевски со нова мерка за субвенции до 5.000 евра за купување на електричен автомобил, 0% царина, 5% даночна стапка, ...

Нетпрес - 26.09.2016

-Со цел да придонесеме кон понатамошно намалување на емисијата на штетни издувни гасови од возилата со бензински и дизел мотори, како и намалување на бучавата во урбаните средини, во следниот период ќе преземеме низа на активности и мерки со кои ќе ...

Груевски: Поволности за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

Локално - 26.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ денеска промовираше две нови мерки кои се во насока на намалување на загадувањето на животната средина. Со првата мерка треба да се поттикне купувањето на електрични автомобили кои имаат нула загадување, а со втората мерка ќе ...

Промовирана нова мерка: Субвенции до 5.000 евра за купување електричен автомобил

Сител - 26.09.2016

Повеќе електични авомобили за почист воздух, е првата, од двете мерки кои денеска ги промовираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, а кои ќе имаат значително влијание врз заштита на животната средина, но и ќе значат поволност која ќе може ...

Поволности за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

Вест - 26.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ денеска промовираше две нови мерки кои се во насока на намалување на загадувањето на животната средина. Со првата мерка треба да се поттикне купувањето на електрични автомобили кои имаат нула загадување, а со втората мерка ќе ...

Нова мерка: Државата ќе дава до 5.000 евра за купување електричен автомобил

МК News - 26.09.2016

Повеќе електични авомобили за почист воздух, е првата, од двете мерки кои денеска ги промовираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, а кои ќе имаат значително влијание врз заштита на животната средина, но и ќе значат поволност која ќе може ...

Поволности за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

Сител - 26.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ денеска промовираше две нови мерки кои се во насока на намалување на загадувањето на животната средина. Со првата мерка треба да се поттикне купувањето на електрични автомобили кои имаат нула загадување, а со втората мерка ќе ...

До 5000 евра субвенција за набавка на електричен автомобил

Канал5 - 26.09.2016

До 5 илјади евра неповратни средства за набавка на нов електричен автомобил. Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски денеска ги промовираше новите мерки кои ќе треба дополнително да ја намалат загаденоста на воздухот.

Груевски: Поволности за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

Lider - 26.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ денеска промовираше две нови мерки кои се во насока на намалување на загадувањето на животната средина. Со првата мерка треба да се поттикне купувањето на електрични автомобили кои имаат нула загадување, а со втората мерка ќе ...

Груевски со нова мерка за субвенции до 5.000 евра за купување на електричен автомобил, 0% царина, 5% даночна стапка, ...

Точка - 26.09.2016

Повеќе електични авомобили за почист воздух, е првата, од двете мерки кои денеска ги промовираше претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, а кои ќе имаат значително влијание врз заштита на животната средина, но и ќе значат поволност која ќе може ...

Поволности за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

Скопје инфо - 26.09.2016

Со првата мерка треба да се поттикне купувањето на електрични автомобили кои имаат нула загадување, а со втората мерка ќе се субвенционира вградувањето на плински систем во автомобилите. Мерките, како што истакна Груевски, ќе почнат да се ...

Груевски: Лидер и ескперт за електрични автомобили, двоседи, акумулатори

Локално - 26.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во Музејот на македонската борба за државност и самостојност, објави нови мерки од областа на автомобилизмот и заштита на животна средина и во детали говореше за карактеристиките на електричните автомобили.

ВМРО-ДПМНЕ најави субвенции за набавка на електрични возила и вградување на плински уред

Макфакс - 26.09.2016

Субвенции за набавка на електричен автомобил, како и за вградување на плински уред во возилата најави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, како два нови проекта што ги нуди оваа партија со цел намалување на загадувањето на воздухот.

Груевски: Поволности за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

А1 On - 26.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ денеска промовираше две нови мерки кои се во насока на намалување на загадувањето на животната средина. Со првата мерка треба да се поттикне купувањето на електрични автомобили кои имаат нула загадување, а со втората мерка ќе ...

ВМРО-ДПМНЕ најави субвенции за набавка на електрични возила и вградување на плински уред

Кајгана - 26.09.2016

Субвенции за набавка на електричен автомобил, како и за вградување на плински уред во возилата најави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, како два нови проекта што ги нуди оваа партија со цел намалување на загадувањето на воздухот.

ВОЗЕЊЕТО АВТОМОБИЛ ЌЕ ПОЕВТИНИ: Владата ќе дава по 300 евра за ставање плински уред

Телеграф - 26.09.2016

Се планира Владата да дава субвенција за купување електрично возило, и тоа од 3.500 евра за секое електрично возило чија набавна вредност е до 25.000 евра и субвенции од 5.000 евра за секое електрично возило чија набавна вредност е над 25.000 евра ...

Груевски: Поволности за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

+инфо - 26.09.2016

Мерките, како што истакна Груевски, ќе почнат да се применуваат од следната година. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ денеска промовираше две нови мерки кои се во насока на намалување на загадувањето на животната средина.

Државата ќе субвенционира возење на плин и електрични возила

Фактор - 26.09.2016

Никола Груевски, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ вети две нови мерки за поеколошки превоз со субвенционирање на плинските уреди во автомобилите, како и укинување на царината за увоз на електрични возила кои се штедливи и не загадуваат.

Груевски: Догодина нема да има царина за електричните автомобили

МКД - 26.09.2016

Електричните возила од наредната година да се увезуваат без царина, а државата да го субвенционира вградувањето на плинските уреди во автомбилите. Oвој проект во насока на намалување на загадувањето на животната средина денеска го промовираше ...

Груевски ветува по 5 илјади евра субвенција за купување електрични возила од над 25 илјади евра

Либертас - 26.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ денеска ветуваше мерки за намалување на загадувањето на животната средина. Со првата мерка треба да се поттикне купувањето на електрични автомобили кои имаат нула загадување, а со втората мерка ќе се субвенционира вградувањето ...

Субвенциите за набавка на електрични автомобили ќе донесат лидерство во мерките во заштита на животната средина

Курир - 27.09.2016

Мерката за набавка на повеќе електрични автомобили ќе донесе лидерство во мерките во заштита на животната средина. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски вчера промовираше две нови мерки кои се во насока на намалување на загадувањето на животната ...

Груевски: Поволности за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

Стандард - 26.09.2016

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ денеска промовираше две нови мерки кои се во насока на намалување на загадувањето на животната средина. Со првата мерка треба да се поттикне купувањето на електрични автомобили кои имаат нула загадување, а со втората мерка ќе ...

Субвенциите за набавка на електрични автомобили ќе донесат лидерство во мерките во заштита на животната средина

Press24 - 27.09.2016

Мерката за набавка на повеќе електрични автомобили ќе донесе лидерство во мерките во заштита на животната средина. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски вчера промовираше две нови мерки кои се во насока на намалување на загадувањето на животната ...

Груевски со нови проекти, СДСМ/Сорос со деструкција и фарбање

Курир - 26.09.2016

Додека лидерот на ВМРО-ДПМНЕ промовира конкретни проекти од кои директна полза ќе имаат граѓаните, најголемата опозициска партија поддржана од соросовите платеници продолжува да демонстрира деструкција и да фарба низ скопските улици.

ВМРО- ДПМНЕ со нови проекти, а СДСМ со деструкција и фарбање

Пулс24 - 26.09.2016

Додека лидерот на ВМРО-ДПМНЕ промовира конкретни проекти од кои директна полза ќе имаат граѓаните, најголемата опозициска партија поддржана од соросовите платеници продолжува да демонстрира деструкција и да фарба низ скопските улици.

Груевски со нови проекти, СДСМ/Сорос со деструкција и фарбање

Press24 - 26.09.2016

Додека лидерот на ВМРО-ДПМНЕ промовира конкретни проекти од кои директна полза ќе имаат граѓаните, најголемата опозициска партија поддржана од соросовите платеници продолжува да демонстрира деструкција и да фарба низ скопските улици.